Sosial

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Sosial (kortform av SOS: røyksignaler som signaliserer et rop om hjelp) forståes ofte som en kommunikasjonsform som gir en tilknytning til andre, derfor "jeg sosialiserer meg", hvilket betyr at jeg hungrer etter andre, nærmest skriker etter kontakt. Dette kan i ekstreme former føre til psykiske sykdommer, særlig hos ungdom, tilstanden kalles å sose, en normalform særegen i ungdomsmiljøer som er stekt påvirket av SOSialisering. Tilstanden fører til et sterkt motsetningsforhold til de etablerte, og har ført til oppstandelse av egne subkulturer, for eksempel ekstreme fugletittere, samiske terrorister eller lærevillige elever.

Sosial som et kulturbegrep[rediger]

Stammer fra de som opp gjennom historien har fått stor oppmerksomhet etter å ha sendt røyksignaler - har tendeser til også å få enda lavere selvtillitt enn den elendige selvtillitten vedkommende allerede hadde da personen ga signaler om "rop om hjelp". Sosial er altså en person som tilltrekker seg sympatisk oppmerksomhet av mennesker som ikke er sosial. Det vil si av de som tilhører de som faktisk er bedre enn en sosial. Soss er et moderne uttrykk for sosial, akkurat som de primitive som idag blir kalt "modern" primitiv, blir idag en sosial kalt soss.

Dyr er også sosiale, men ikke så sosiale som menneske. Dyrene kommuniserer kun innenfor egne gruppe, men det gjør ikke mennesker når de soialiserer seg; de kommuniserer også med andre grupper, med dyrene og med plantene og stjernene og alt. Dette beviser at mennesker sosialiserer mest av alle. Dette var Darwin inne på, da han studerte.