Spiseforstyrrelser

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk

Spiseforstyrreker en en sykdom som ofte blir nevn i samfunnet i dag. Sykdommen kommer av en bakterie kalt Spisomarius inplantarus og fører til at man endrer kroppsform helt. Sykdommen kommer i forskjellige varianter. Disse variantene har forskjellige navn. De heter Bulimi, Anoreksi og overspising. Spiseforstyrrelser er svært dødelig og kan i værste fall ende med at du ender opp på sykehus.

Bulimi[rediger]

Bulimi.jpg

De som har fått denne variasjonen fra sykdommen får store brekninger. De får en stor trang til å holde seg på toalettet hele dagen og kaste opp. De får også økt matlyst, noe som jevner ut for alt de kaster opp - de går altså ikke særlig mye ned i vekt av sykdommen. De med bulimi mister ofte alle tennene sine på grunn av all spyingen. Siden magesyre etser opp tennene deres. Årsaken til at de dør ar at de til slutt ikke får i seg mer mat enn det de kaster opp - tennene deres har jo etset vekk, og det er vanskelig å spise uten tenner.

Det har ennå ikke kommet opp med en ordentlig behandling av sykdommen som fører til 100% friskhet. Den eneste behandlingen vi vet om er hopp-ned-bort behandlingen, en som ikke er så veldig effektiv. Behandlingen går ut på at du skal hoppe bortover som en and mens du spiser en kjøttkake. Det er bare meldt 46 tilfeller som har blitt 100% friske etter behandlingen, siden den ikke er særlig effektiv og har mange bivirkninger. Bivirkninger som "ohh-my-good-så-pinlig" - og "jeg-vil-bare-legge-meg-ned-å-dø" syndromet er bivirkninger som ofte oppstår etter behandlingen. De fører ofte igjen til at sykdommen kommer tilbake.


Anoreksi[rediger]

Anoreksia-nevrosa.jpg

Anoreksi er det farligste tilfellet av sykdommen. Den fører til at individet mister alt fett på kroppen og begynner å oppføre seg rart. Kyllingdansen og kjøttkakedansevisa er tilfeller som ofte kommer. Individet klarer heller ikke å få i seg noe næring lenger, siden sykdommen fører til at spiserøret blir like tynt som et sugerør.

Det er ennå ikke funnet en ordentlig behandling for denne varianten av sykdommen. Det ender derfor ofte med at mange av de med anoreksia dør. Noe som er veldig trist.


Overspising[rediger]

Overspising er en lidelse som får deg til å spise mye


Overspising er det tilfellet av sykdommen som de fleste håper å få. Sykdommen gjør sik at du kan spise så mye du vil uten å legge på deg. Det er ofte slik at de med overspising går litt ned i vekt, enda de spiser som sultne løver. Overspising byr likevel på en del bivirkninger. Bivirkninger som: skyhøye matregninger og gal-av-sult syndromer oppstår ofte.

Det er funnet opp en super behandling for overspising. Den ble først brukt av doktor Hazelbeserminiompalompa på universitetssykhuset i Åmål på 1950-tallet. Behandlingen går ut på å stenge individet inne i et bur og gi pasienten en teskje sukker annenhvert minutt. Dette gjentas i over en uke. Etter den tredje dagen i den andre uken kommer pasienten til å få store magesmerter, dette etterfølges av hyppige brekninger og håravfall. Til slutt kommer pasienten til å hoste opp all den maten som har blitt spist i løpet av sykdomsperioden. Etter at opphostingen er ferdig kan pasienten dra frisk og fin hjem igjen.