Sprekkmonster

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

«Se opp for sprekkmonster!»

- Hele idoldommerpanelet i kor, da Kurt Nilsen bukket litt for dypt og sprekken kom frem

Sprekkmonsteret (Sprecchus monstria) er et monster som bor i sprekken man finner relativt langt nede på ryggen hos alle mennesker. Det liker seg i trange, mørke illeluktende små hulrom. Sprekkmonsteret er overraskende dårlig dokumentert og i denne artikkelen finner du lite/ingen fakta. All kunnskap om sprekkmonsteret er basert på antagelser og rykter.


Antagelser[rediger]

Artens opprinnelse er umulig å anslå, ettersom man regner at 2 sprekkmonster i samme sprekk vil overbelaste "økosystemet". Hvordan de formerer seg er en gåte. Man kan imidlertid være ganske sikre på at det er når sprekken blir utsatt for for store mengder frisk luft at man har en mulighet til å spre sine egg. Historiske antagelser tilsier at sprekkmonstrene fikk en oppblomstring da man samtidig fikk flere rørleggere. Veksten var proporsjonal, noe som anslår en viss korrelasjon.


Sprekkmonster.jpg

Her ser vi et sprekkmonster på vei gjennom badedrakta til ei dame med større enn gjennomsnittelig sprekk (her heldigvis skjult bak badedrakta). Dama er bøyd fremover med stumpen i været og vi ser at sola steiker som bare juling. Kan det ha blitt for varmt der inne?


Noen har spekulert i at sprekkmonsteret ikke er farlig i det hele tatt, andre mener at ved overdose frisk luft kan dette monsteret utvide seg med uante eksponenter og komme til å angripe dem som eventuelt måtte befinne seg der.

Sprekkmonstre kan ellers gjøre skade på andre måter. Man har grunn til å tro at det er sprekkmonstre som står bak det vi, til daglig, kaller prompelyder. Her er antagelsene mange. Den mest iøyenfallne antagelsen går, i korte trekk, ut på at monstrene spiller sprekkspill. Sprekkspill er et instrument som, tross navnet, ikke har noenting felles med trekkspill og skrekkspill, bortsett fra å spre avsky.

Man tror at sprekkmonstre generelt er lite egnet for dressur av noe slag. Hvis de, som i følge bildet, har vinger, kunne de jo blitt brukt til å fly etter avisen. Men hvordan kommer avisen til å lukte? Man må også ta med i betraktningen at det faktisk dreier seg om et monster, noe som ikke akkurat lukter dressur.

Rykter[rediger]

Det ryktes at sprekkmonstre kan:

  • Hoppe ut av sprekken i fri luft samtidig som er ekspanderer i størrelse for å overraske sitt bytte.
  • Legge fra seg egg på toalettskålen, ofte på offentlige toalett, slik at de kan klekkes ut i den neste sprekken som setter seg.
  • Spille sprekkspill uten godkjenning av sprekkens eier.
  • leve av å spise det som måtte komme forbi, men de kan bli drittlei og søke ut av sprekken for å ete ferskt kjøtt.
  • Alternativbevegelsen mener å kunne dokumentere at sprekkmonster KAN hjelpe folk å bli kvitt bendelorm. Madonna skal visst ha gjort dette.


Madonna.jpg

Her kan du se hvor fornøyd Madonna var med alternativbehandlingen hun visstnok har fått. Hun må forresten passe seg så hun ikke får et sprekkmonster boende på helt nye, og hittil utenkelige plasser!


Ellers ryktes det at det er de homofile som har holdt tilbake informasjon om sprekkmonstre, og at det er derfor de er så dårlig dokumenterte. De homofile anser det som noe svært lite attraktivt og mener det kan bli vanskelig å rekruttere nye folk, hvis sprekkmonstre blir allmennkunnskap.


Anbefalt literatur[rediger]

  • "Askeladden og det store sprekkmonsteret" Asbjørnsen og Moe
  • "Se opp for sprekkmonsteret!" Tor Milde
  • "Sprekkmonsteret - nye medisinske muligheter?" Homøopatforbundet
  • "Alle burde ha et sprekkmonster" Madonna