Etanol

Fra Ikkepedia
(Omdirigert fra Sprit)
Hopp til navigering Hopp til søk

Etanol er en form for søt drikke. Vi kaller det gjerne for rødsprit eller alkohol/sprit. Metanol derimot er også søt, men kalles gjerne for dødsprit pga virkningen.

Volumet består av 96,6% etanol/rødsprit (C2H5OH). Det betyr at 3,3% er vann. Vann er der for at etanol/rødsprit ikke skal fordampe. Men seff er det fult mulig å lage en 100% sprit der det er en konsistens av ren etanol/rødsprit... Достигнут! Da snakker vi fest!


100% etanol vil da være en balangsert likning, og den får navnet metanol. Effekten i 100% ikke mye større enn 96,6% men virkningen varer lengere. Metan på latinsk betyr '24 timer' mens etan betyr '12 timer'. og '-ol' står for sprit. Ergo: etanol betyr - 12 timers sprit og metanol betyr - 24 timers sprit. Konskusjonen er at virkningen av metanol vil være dobbel så stor som etanol. Bivirkningen av metanol vil da være at 96,6% av alle mennesker man faller i søvn. Så nå er det bare å lage en skikkelig metanfest!

Forskjellen mellom etanol og metanol er at etanol brytes ned til stoffer som kroppen tåler, metanol derimot brytes ned til et giftstoff som har en noe uheldig virkning på mennesker. Dersom en skulle konsumere metanol bevisst ville bakrusen som inntreffer dagen etterpå bli erstatet av blindhet og muligens død.

Uansett, her er et bilde av etanol, og en tegning av hvordan sprit lages (tegnet av Odd Nerdrum).