Steklovata

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Hovedvokalist Denis Belkin

«Desse russergutta er'ke mer enn en munnfull for monsefar, nei.»

- Lars Monsen etter å ha sett musikkvideoen til "Новый год"

«Gi meg en sjanse, jeg kan roundhouse kicke de til de blir straighte.»

- Chuck Norris etter en konsert i Estland

«Gi meg litt ducktape og en binders, så skal jeg gjøre disse gutta til menn.»

- MacGyver da han reddet Steklovata fra den russiske mafiaen

«Denis er mitt lille boytoy.»

- Jan Thomas om Steklovata-medlem Denis Belkin

Steklovata (betyr glassull) er et demokratisk russisk boyband som består av to tilbakestående søskenpar, der småbrødrene Denis Belkin og Artur Eremeev er frontsangere. Bandet holder til i indre trakter av Sibir i Russland, men turnerer ofte i land som Estland og Latvia.

Informasjon[rediger]

Steklovata ble grunnlagt i 1999 av den tidligere speiderlederen Sergej Kuznechov. Han oppdaget lille Denis på et lite barnehjem der han jevnlig var på besøk for å "undervise" de unge guttene. Denis ble deretter innviet i prosjektet til Kuznechov og Steklovata var dannet. De har utgitt to album i tillegg til at de har hatt flere konserter i blant annet Russland og Estland, hvor antallet piperøykende menn har vært stort under konsertene.

Annet[rediger]

Bandet har blitt et populært innslag på nettsiden Youtube der musikkvideoene deres har spredd seg som ild i tørt gress. Superhiten Новый год nådde topplistene i alle de baltiske landene og til dels i Tyskland, mest på grunn av musikkvideoene. Steklovata har blant annet fått tildelt prisen for beste musikkvideo for singelen "Новый год" under MTV Video Music Awards, samt en litt mer uoffisiell pris i Estland for tiltrekkende scenekostyme.

Lenker[rediger]