Steve Jobs

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Er ikke helt sikker på hva faen han gjør på scenen

Steve Jobs er kanskje en av de mest innflytelsesrike personene som har noen gang har eksistert, blant annet ansvarlig for å sikre elendige arbeidsvilkår i kinesiske fabrikker, og for å skape uforklarlig trang til å kjøpe overpriset og ubrukelig elektronikk hos konsumere.

Tidlig liv[rediger]

Oppvokst som en fattig fruktselger i California, han begynte å selge frukt allerede når han var 11 år gammel siden faren hans led av kronisk forsovelse, og kunne dermed ikke møte opp til jobb.

Allerede i sin unge alder drømte Jobs om et andreledes liv, og forsøkte seg på forskjellige yrker, de fleste av dem fikk han med forfalskede fagbrev og vitnemål, noe som er svært imponerende da han var bare 15 år gammel på dette tidspunktet, han arbeidet blant annet som dørselger, togfører (en kortlivet karriere som tok slutt når han havnet i en ulykke på motorvei, en som involverte et bananskall og en frontkollisjon med en trailer), advokat, psykolog og tryllekunstner, de tre siste yrkene ville vise seg til sikre ham kunnskapene som ville føre ham til suksess og rikdom.

17 år gammel var han tilbake som fruktselger, noe som fortsatte til han ble 21 år gammel og møtte en hårete mager ape som stjal peanøtter fra fruktbutikken. Denne apen kalte seg selv for Wozniak som viste seg til å være kløpper med elektronikk, Steve Jobs brukte hans kunnskap til å rane ATM maskiner, og betalte Wozniak med peanøtter for ugjerningene.

De neste månedene gikk Steve Jobs fra å vær en fattig fruktselger til mangemillionær og tilbake til en fattig fruktselger, I hans biografi "Å bite i det sure eplet" hvor han forteller forfatteren hvordan han brant 3 millioner dollar en onsdag kveld på dårlig porno på Betamax kassetter, og at han heller skulle satset på VHS.

Det skulle likevel vise seg at at Jobs ikke hadde fått nok av luksustilværelesen, Jobs låste inn Wozniak på toalettet i butikken og slapp ham ikke ut før han hadde fått sammen noe som kunne selges, det førte til flere merkverdige "oppfinnelser" som Banana 1 som var en bananformet skotørker, og The Peanut som var en oversetter, som en stappet i øret, tidlig virket som The Peanut ville bli en kommersiell suksess men en designfeil førte til at produktet eksploderte når noen feis, heldigvis hadde Jobs nok forståelse for sleip manipulasjon, at han klarte å feie hele oppstyret under teppet ved å engasjere den lokale religiøse befolkningen som overbeviste befolkningen og politiet at folk hadde blitt drept av demoner. Resten av Peanut enhetene ble solgt til Sovjet som personminer.

Først etter å ha mestret bruken av gaffateip klarte å Wozniak i 1976 å skape Apple -1, som han satt i toalettet og puslet sammen minst et par hundre av før han ble sluppet ut, i denne perioden hadde Wozniak gått fra å bli betalt i peanøtter, til å bli betalt i bananbiter, og det skulle ikke gå lenge før han ble betalt i hele bananer. Så selv om han var rimelig misfornøyd med lønnen i starten skulle det vise seg at han ble rimelig fornøyd etter hvert. Men han hadde fått en temmelig dårlig vane med å tygge dasspapir siden Jobs ikke ville gi ham tyggegummi når han arbeidet i toalettet, da han synes at det var rimelig dyrt.

Jobs kom til å starte firmaet Apple det samme året.

Apple[rediger]

De første årene arbeidet Wozniak alene på forskellige Apple maskiner, bl.a. barbermaskiner, kjøkkenmaskiner og toastere, men Jobs fant ut at han ville lage datamaskiner, da de potensielt kunne erstatte alle andre maskiner og ta over verden slik at Jobs kunne regjere som enehersker.

Men det skulle vise seg at det var ikke helt slik det skulle gå, han ble riktignok rik på Apple II men hans megalomaniske drømmer skulle vise seg til å aldri å gå i oppfyllelse. For å ha designet Apple II fikk Wozniak 15$ og en æresdiplom av Steve Jobs.

Hans drømmer om verdensherredømme brast da han ble sparket fra Apple i 1985 etter å ha forsynt seg fra spritskapet til John Sculley(daværende CEO i Apple) uten tillatelse.


Pixar[rediger]

Etter å ha fått fyken av Apple startet Steve Jobs firmat Pixar hvor han lagde sin første film basert som hans barndom som en tøydukke, de fleste som kjenner Jobs mener at det er en vrangforestilling av hans vanskelige ungdom som en forvirret rusmisbruker. Likevel viste det seg han nok en gang hadde lagt gullkabelen. Og filmen ble en knallsuksess.

Etter dette gikk han tilbake til Apple, med et ess i ermet i form av et patent som han hadde sikret.

Apple igjen[rediger]

Med et patent på rektangelet ville Jobs vise nok en gang vise at han var et virkelig markedsføringsgeni, da han revolusjonerte mobilmarkedet med å fjerne tastene fra mobilen. Verden var i ekstase og alle hadde lyst på en av disse iPhone klossene en kunne ringe med, helt uten å bruke taster.

Og det gikk ikke lenge før han revolusjonerte teknologiverdenen igjen med å fjerne mobilfunskjoner fra telefonen og ved å gjøre den større og mer klossete, folk var helt fra seg, selv om de ikke visste hva den engang kunne brukes til måtte de likevel ha den.

iPhone Shuffle[rediger]

Det har lekket i senere tid bilder og designdokumenter av et produkt som Jobs ikke fikk lansert før sin død, produktet het iPhone Shuffle, og var tiltenkt telemarketere og andre horer som hadde behov for å ringe kåte folk, med gode hensikter.