Stord

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Hargulf's by
Home of the mighty Hargulf
150px
(byvåpen)
«Hargulf 4 president»
Land Norge
Fylke Vestland
Innbyggertall 17 411 innbyggerer
Offisielt språk Forferdelig
Styreform Liberalistisk anarki
Ordfører Siv Jensen
Varaordfører Trond Giske
Bystatus hargulf ruler streeten

Stord er en by der alle tror på "The Spaghetti Monster", kjent fra religionen "Church of The Flying Spaghetti Monster". Hver tirsdag samles alle på taket til rådhuset for å synge julesanger og ofre kjøttboller Og brukte Kondomer og godteri til Spaghettimonsteret, for så og leite etter plastikk kyr. Ordføreren på Stord, Haddam Sussein pleier å lese for barna på skolene hver onsdag, fredag og søndag På stord er det ulovlig å trene, og alle må spise på Burger King minst to ganger i uka.

Veldig uinteressante fakta om Stord[rediger]

  • Høyeste fjell: mehamersåto er faktisk verdens største fjell i kategorien minste fjell
  • Største innsjø: Storavatnet
  • Lengste elv: Kloakken via Leirvik city.
  • Hjørnesteinsbedrifter: Pedersen-import/smugleri
  • Beste dj: DJ Benna
  • Beste strippeklubb: Casa del Pr0nstein
  • Største turistattraksjon: Svartasmoget
  • Verdens kuleste dialekt
  • Største slum: Sagvåg

Generelt[rediger]

I tillegg til sine flotte innbyggjarar (populært kalla seigmenn), har Stord mange kjekke uteplassar: Frugård, Osvald, Kontoret, Arena, Bar Bar,høvdingen Gruo i Sagvågen og Mc'en. Lokal-dj heiter DJ Benna, men det har vore ein evig kamp mellom han og DJ Hargulf. Tapperiet er staden der polakkane likar å fange rips, og dette er mest sannsynleg rips over 60 år, altså stikkelsbæra med blondt hår.

Eit råd til utgåande turistar eller kvinnfolk med store dajar og utringa toppar: Ta med pepperspray, 40 knivar, maskingevær og papp(du skjønner det er alltid godt og ha med seg papp på gato.) Leirvik er nok diverre ikkje staden å henge åleine etter klokka seks... Potetbua er staden der ein kan kjøpe seg potet med masse gørr oppi. Dette er "teh place to be" når du skal ta taxi heim, og her kan du treffe både folk som spyr opp potet, og folk som hiv potet tilbake til potetbua fordi den smakte spya.

Stord kommune sin litlebror i nord på den todelte øya, heiter Fitjar. Her ligg det vesle kommunesenteret Fitjar by og glitrar med sin unike parkeringsplass, og ein Videokiosk som ble bygd i sjelden Funkis-stil ein gong på 80-tallet. Fitjar er ein hata litlebror

Da Stord har et usedvanlig oppegående herre håndball lag, importeres det Dansker til øya i stor stil. I Danmark kalles Stord for Nordens Pataia, pga. tilgangen til damer.

Gruo Pub er plassen for gamle sjømenn med følgje frå 50-100 år. Her er det ingen ende på alkohol og dans, og dersom ein er singel kan ein vere heldig og kapre seg ein livsvenn. Sjømenna likar å henge på gruo 24 timar døgnet, og på torsdagen er det tid for "guteklubben" der store diskusjonstema som damer, damer, alkohol og fotball står på programmet.

Om laurdagskvelden er det på utsida ting skjer. Slåstkampar mellom Kongo-innbyggjarar og polakkar, som ikkje blir einige om noko som helst. Engelskmenn spring nakne i gatene, og på kebaben er det alltid slåsskampar som oppstår pga fulle "storabuarar". Dei er diverre ikkje lett å komma utanom.

Lokalområde[rediger]

Stord har og flotte idrettsanlegg som Vikahaugane - ein samleplass for alle som kikkar på det høgdivisjonerte fotball laget Stord IL. Fotballaget er ein smule usikre på seg sjølv, og difor vert utruleg fittedårlige opp gjennom dei siste åra. Gjennom dei ti siste åra har storlaget vore gjennom 956846957895 namneskifte. Her kan ein nemne i fleng namn som Stord/Moster, Stord/Sunnhordland, Stord/Trio, Stord/halsnøy, Stord/kåravikjo, Stord/snusen, Stord/deilige sleika, Stord/polen, Polen/Rema Bjelland Stord. Stord/Polen/Sponavikjo/telt/camping. Stord/jordbær/tjena pengar/finna brud. Diverre så har FK Haugesund blitt ein TL klubb, og alle talenta Sagvåg og Fitjar har vel å reisa der. Så no sidan ungutane i rundstykke bygda, Sagvåg, får spela for herrelaget, har Stord fri tilgang til Gruo pubs "erfarne" gubbar.

På den såkalla hovudstaden "Leirvik" finn ein alt frå a til å. Sko makaren, gull-smedn, og torget. Torget er noko liknande bryggja i byn, men mykje mindre og uten ferske varer, pluss at det er ikkje eit torg, det er ein parkeringsplass. Det er og nokre statuar der, men det er bare for å bruka olje-pengane til staten.

Ellers har Stord også Kiwien i Sagvåg, der folk møtes for å sjå på usedvanlig dumme sagvågsbuarar. Dei fleste som heng her er alkolikarar eller gamle 70talls stjerner som gjekk på ein narkoknekk då Gruo PUB opna. Det er også store mengder 14-åringar som vente på rånegutta som skal kjøpe røyk til dei.

Etter at Stord meldte seg inn i EU, har det blitt fri flyt av tobakk, sprit, horer og Q-tips. Bømlinger, Fitjarbonder og Austevoldingar kjem i flokk på torsdagane etter kl 17, for å sikre seg rasjoner til helga.

Stord har ein Harry ordførar. Kalla helene

Tidsfordriv[rediger]

Aktivitetar bedrivne på Stord inkluderar fisking, drikking og grove kroppsleikar. Folk fiskar livlig nede på Leirvik kai, der kloakken renn ut og båtturistane får kjenne den gode, friske og karakteristiske lukta.

Drikking er noko dei fleste driv med. Dette er vell pga det eigentleg ikkje er så mykje anna å bedrive tida med. Difor går polet på Stord som smurt, og sel som berre det.

Storddøra, som blei laga i 2006, har sitt framsyn for Stord. Den er laga av plastfolie og kjem opprinneleg frå den høgt begjera plassen i Fitjar, Svartasmoget. Den står plassert til pokker utforbi sentrum der ingen kan sjå den, berre om kvelden. Då kan ein sjå eit par lysglimt. Storddøra kosta meir enn heile budsjettet til Stord Kommune. Dette går diverre utover bleieskiftet på Knutsaåsen eldresenter.

Alle Stord sine innbyggjarar likar også fine damer. Både damer og menn likar Storddamene. Dette er fordi damene på Stord er som vikingar. Dei kjeftar og snusar og erobrar kvar ein vikingmann dei kan få.

Dersom stordafolket skal til byen på shopping, til dømes Bergen eller Haugesund må dei dra fram vikingskipet som går frå Leirvik kai ein gong i året og då er håpet stort om dei kjem ombord.

Diverse[rediger]

Rikingane på Stord høyrer til i "Holo" eller Holevegen, som er eit lite nabolag rett over Leirvik. Her kan du sjå snobbeborn kle seg i klede som har ein høgare sum enn Fitjar kommune sitt årsbudsjett, noe da Fitjarbuen er svært misunnelig på. I Holevegen er det påbudt å ha tysk, eller i alle fall europeisk bil.

På dagtid er det bare polakker du møter i husa, då Holevegen er den den største arbeidsplassen for østeuropere vest for Oslo.

På Stord er og folk flinke til å snakke om alle som går på to og fire bein, og alle kjenner kvarandre. Dersom nokon er gravid eller har vore utro, er dette tema som opptek alle mann, og som den gjengse stordabu er glad i å snakke om.

Nokre viktige ting å veta, blåbygget i Sagvåg ikkje er ein barnehage, sjølv om det kan sjå slik ut. Og at gruene på Litlabø er ein fin plass for barn å leka, uansett kva foreldra dine seier! Vikahaugane treningsanlegg er danna for dataspel trening, mens kulturhuset ikkje inneheld noko kultur. Om ein går på Arena og forventar løver og gladiatorar tek ein aldeles feil. Plassen er for spinnville jenter, og menn i ein alder av 40+, så om du er ein eldre singel mann, er dette ein bufet for minstemann.

Ja, så dersom du vil reise til ei tropisk øy på Vestlandet med vikingar, polakkar, narkomanar, sossar, kamelar, samar, engelskmenn, afrikanar og kanskje verdas dummaste damer så har du bomma noko heise! Då bør du kanskje leggja frå deg laptopen eller det dundrande beistet av ein stasjoner PC, og komma deg ut. For den havgaps-øyo du har lese om er moglegens den mest ubrukelege øya i verda. Meir ubrukeleg enn USA, men betre enn Eurasia.


Potato 2.gif Stop hand transparent.gif "Watcha lookin' at, ya hockeypuck?" Stop hand transparent.gif
Denne artikkelen er så dårlig at den vil bli hjemsøkt av selveste Herr Potethode! For å gi Herr Potethode fred i sjelen sin, kan du skrive om hele artikkelen (NB.: til det bedre). Eller i alle fall deler av den.
Vær tøff og GJØR DET !!!