Strusshamn

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Strusshamn
Russehavna
Strusshamn har ikke byvåpen
Et hjem for meg, men ikke deg
Strusshamn.jpg
Land Norge
Fylke Hordaland
Innbyggertall 5445,75
Offisielt språk Skarring
Styreform Liberalistisk anarki
Ordfører Siv Jensen
Varaordfører Trond Giske
Bystatus år 642

«Fy faen, her lukter det dritt.»

- Sylfest Lomheim på besøk i Strusshamn

«Hallo, Straume!»

- Forvirret rockeband på konsert i Strusshamn

Strusshamn ble bombet i 1643, akkurat som resten av Askøy, bortsett fra Ask. I 1644 ble Strusshamn kåret til Norges verste sted å bo av VG.

Omtrent 36% av Strusshamns innbyggere er oprinnelig fra Sotra. Det var flere fra Sotra der før, men etter at kommunestyret kunngjorde at Strusshamn skulle bli gjenoppbygd som Askøys Sotra-ghetto etter bombingen i 1643. Dette resulterte i at tusenvis av folk med opprinnelse fra Sotra flyttet fra Strusshamn og inn til slummen.

Gjennom tiden er Strusshamn blitt feriested for flere terrorister som Siv Jensen, Trond Giske, og Sylvi Listhaug. Strusshamn var også hjemmet til Dagfinn Lyngbø, før han ble forvist fra Askøy i 1992. Alle i Strusshamn er facisister og man kan stole på VG.


Næringsliv[rediger]

Strusshamn er kjent for å ha en shoddyfabrikk, av de lokale kalt "Sjoddien", som produserte dårlige tekstilprodukter. Nå er fabrikken gjort om til et museum med tidenes verste utstilling. Strusshamn er også den største båtprodusenten på Askøy. 90% av inntektene kommer fra eksport av båter til Sotra, ettersom de ikke klarer å gjøre noe selv.


Kultur[rediger]

Strusshamn har også laget sin egen versjon av Norges nasjonaldrakt, og derfor også den styggeste. Den klør, og får deg til å se tjukk ut. Strusshamn har Askøys eneste janitsarkorps, men det det verste i Norge. På 17. mai spiller de sanger av Rucka Rucka Ali, istedenfor sanger som 'Ja vi elsker'. Strusshamns dugnadslag drar ned til havnen og kaster søppel i havet daglig. Ved havnen ligger kirken som blir brukt som terroristenes hovedkvarter.


Idrett[rediger]

Alle fra Strusshamn sykler. Ikke først og fremst på grunn av fysisk fostring, men for å sykle i veien for byfolk som kommer ut på øyen for å stjele sauer. En annen viktig idrett er forsøpling. Hver dag drar folk ned til havnen for å kaste søppelet i havet. Det er også mange som driver med orientering, som går ut på at du blir sendt inn i skogen utstyrt med GPS med mål om å gå seg vill.


Bydeler[rediger]

Marikoven: Denne bydelen har dessverre utsikt mot Sotra. Av den grunn har ingen hus i bydelen vinduer mot vest.

Skiftesvik: Koselig bydel i sør. Også der rånerene kommer fra.

Havnen: Ukoselig bydel rett utenfor sentrum. Russen holder til her i sin Elias-båt.

Sentrum: Det er her møbelbutikken som er kjent for å selge mølloppspiste møbler ligger.

Skarholmen: Den eneste forbindelsen mellom sentrum og slummen. Det er her de velstående bor, ettersom det ligger lengst ifra Sotra.

Norrønaheimen: Den eldste, men også minst utviklede bydelen.