Sukker

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

«Jajeghuskerdajegbegyntemedsukkeråguddetvarbrasakerskaljegsideg!!!»

- Sukkeravhengig om sukker

«Her om dagen tok vi 5 kilo sukker gjemt i hanskerommet på en Volvo

- Politimann om sukkersmugling

«Det bør forbys! Bare se hva det har gjort med barna våre!»

- Bekymret mor om sukker

«I dag kan man tjene 50 000 kroner per kilo, hvis du er villig til å ta risikoen.»

- Han Solo om sukkersmugling

Sukker er et et lovlig narkotika som man kan få tak i stort sett overalt. Selv om det er enkelt å få tak i i butikken, er det mange som setter livet på spill for å få smuglet inn det beste sukkeret inn i i-land. Sukkersmugling har vært et stort tema i politikken, og debatt etter debatt har ennå ikke avgjort hvorvidt all sukker bør forbys eller lovlig-gjort.

Historie[rediger]

Bilde av sukker.

Sukker ble oppdaget av inkaene i 406 f.kr. I begynnelsen ble sukkeret brukt til stort sett baking, men vitenskapsmenn forsket intenst for å oppdage sukkerets hemmelighet. Gjennombruddet kom da Chuck Norris tilfeldig vis kom til å trekke pusten for dypt da han satt og filosoferte i et lager fult av sukker. Siden ble sukkeret brukt som rusmiddel når man følte seg litt depressiv, eller når man skulle piffe opp maten, eller når man hadde lyst på det.

Med koloniseringen på 1600-tallet slo sukkeret for alvor gjennom som folkets foretrukne rusmiddel. Gigantiske områder ble satt av til å dyrke sukker, og flere afrikanere meldte seg frivillig til å jobbe resten av livet på sukkerplantasjer. Sukker ble populært blant engelskmenn, som brukte sukkeret i teen sin. Men på begynnelsen av 1900-tallet ble sukkeret svært upopulært da man innså at man ble feitere og feitere i samme tempo som sukkerproduksjonen økte. I 1953 signerte flere land "No Fat Kids"-traktaten, som gjorde all sukker ulovlig. I teorien ville dette ha ført til at all sukker ville forsvinne fra verden etter hvert, men i realiteten gjorde det bare at transport av sukker ble vanskeligere. Man kunne fortsatt finne sukker i butikkhyllene, og til slutt så man ingen annen utvei enn å lovlig-gjøre sukker igjen. Imidlertid var dette bare for enkelte typer sukker som var billig å produsere. Det mest populære sukkeret måtte smugles. Dette ble starten på sukkersmugling.

Sukkersmugling[rediger]

Sånn sett er ikke sukker generelt ulovlig, men det beste sukkeret er. Det har seg slik at det rett og slett er for dyrt å produsere og transporterer og dividere. Derfor er det mang en unggutt som begir seg ut for å spe på inntektene. Om man er virkelig virkelig god til å smugle sukker og er virkelig, virkelig godt kjent med de virkelig virkelig viktige folka, kan man tjene mellom 40- til 50 000 kroner per kilo.

Smuglet sukker som nettopp er blitt konfiskert av tollere i Syria.

Tony Montana har i årevis tjent godt på å smugle sukker mellom Sør-Amerika og Nord-Amerika. Sammen med hans lille venn har han blitt den mest suksessrike sukkersmugleren i moderne tider. Selv sier han at han er en varm tilhenger av sukkerets bruksområder, som baking og sniffing. Bill Gates har også tjent godt på sukker. I tillegg til å drive Microsoft, har Gates drevet ulovlige sukkerplantasjer i årevis. Så sent som i 2003 ble det oppdaget en gigantiske plantasje på 2000 kvadratkilometer midt i Amazonasjungelen. Supermann har også en finger med i smugling. I 2006 ble han tatt på en flyplass i Bangladesh med 3 tonn sukker stappet opp i ræva. Han skulle visstnok ha fått tak i det fra en fremmed planet som het Diabetus, en gigantisk planet som har de perfekte forholdene for en sukkerplantasje overalt. Han Solo og broren hans, Han Cola, skal også ha smuglet sukker derfra i årrekker.

I Norge har man prøvd å få sukker legalisert, men Frp har lenge vært sterkt imot sukker. Da Siv Jensen ble spurt hvorfor de hadde slikt et negativt syn på sukker, svarte hun "Men så se på Erna da!" og gikk sin vei. Deretter hilste hun hyggelig på Jens Stoltenberg med et "Morna, Jens!".

Debatten om sukker har pågått i flere år, men ingen beslutning har blitt tatt. Idiotisk nok dukker debatten alltid opp igjen rundt valgtider, og politikerne er redde for hvilke konsekvenser deres beslutning vil ha for valget. Derfor holder alle klokelig kjeft. Det virket som at et gjennombrudd var nær i 2004, men også her stoppet det opp. det virker som at debatten aldri vil bli avgjort.

Risikabelt

Som alle vet er grunnen til at alle vet at sukker smugling er risikabelt p.g.a at den kjente smugleren(og phyko) Han Solo(han er laget av brusen solo) ble tatt i smugling av 100,023 kg sukker. Dette var en stor tragedie for kjente sukkersmuglere.

Diabetus[rediger]

Universets mest ettertraktede sukker kommer fra planeten Diabetus. Diabetus er styrt av søskenparet Hun Fanta og Han Pepsi (som skal være nært beslektet med Han Solo). De har drevet planeten med jernhånd siden de tok makten ved statskupp i 1967, hvor de fikk George W. Bush avsatt. Hver dag produseres det 99 999 000 tonn sukker, som blir sendt ut over hele universet. Hun Fanta og Han Pepsi sak visstnok være blant de rikeste personene i moderne tider. Hvor stor formuen deres er, er ennå ikke sikkert, men det er antatt et beløpet går et sted mellom 1 krone til 1000 milliarder.

Diabetus sett fra en spionsatellitt.

Diabetus er kjent for å ligge i verdensrommet. Med sitt tropiske klima trives sukkerrøret godt her, og det har lenge blitt utnyttet. Allerede i 1796 dukket de første plantasjene opp, og til slutt ble størrelsen på plantasjen sin et symbol på makt. Stridigheter i 1850-årene førte til krig i 1864. Krigen ble ødeleggende for mange, og krigen blir i dag kjent som "Brent sukker-krigen", på grunn av alle plantasjene som ble brent ned. I 1909 vant Jar Jar Binks endelig krigen, og avsluttet en æra med privateide plantasjer. Fra nå av skulle all produksjon reguleres av en leder, en Fører.

Hun Fanta og Han Pepsi startet en revolusjon i 1960-årene. Med støttespillere som Han Mozell, Hun Sprite og Han Julebrus, hadde de gode kort på hånden. I 1967 klarte de endelig å kaste George W. Bush av makten. Siden har de giftet seg og fått tre barn, Han 7-up, Hun Urge og Han Eplesaft.

Universets ti mest nyttige gjenstander

Håndkle.jpg
Gaffa-teip.jpg
Håndkle · Gaffa-teip · Sukker · Dopapir · Penger eller rik slektning · Copy-Paste · Solen · Ikkepedia · Romskip · Forsøkskanin
Listen er utarbeidet i samarbeid med MacGyver