Supermann

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Bouncywikilogo.gif
For kjedelige personer uten humoristisk sans, har de såkalte ekspertene (flisespikkerne og tørrpinnene) på Wikipedia laget en artikkel om Supermann.

«Er det en fugl

- En person på bakken om Supermann

«Er det et fly

- En annen person på bakken om Supermann

«Herre Gud, disse folkene trenger virkelig briller.»

- Supermann om personer på bakken

«MARTHA!»

- Batman om Mamma

Supermann

Supermann stripper for å redde menneskeheten. DETTE ER FATIG!!!!!!

Kommer fra: Krypton
Hjemsted: Bergen
Jobber som: Superhelt/Journalist
Sivil status: Gift, to barn
Familie Han Solo (far)

Leia Organa (mor)

Luke Skywalker (onkel)

Anakin SKywalker (morfar)

Padme Amidala (mormor)

Louis Lane (kone)

Supergutt (sønn)

Superjente (datter)

Svakhet Kryptonitt.

Når MacGyver mot formodning skulle gå tom for binders, og ikke kan redde verden for deg, tilkaller du Supermann. Supermann er en av de sterkeste, raskeste superheltene som finnes. Han bor i Bergen, og når han ikke flyr rundt i sitt blå kostyme med rød kappe og lykketrusene utenpå drakten, jobber han som journalist i Bergens Avisen under navnet Clark Kent. Men når farer truer verden, finner han nærmeste herretolalett og skifter (i flere år kunne supermann bare skifte i telefonbokser, dette skapte visse problemer når flere og flere personer fikk mobiltelefoner, og telefonboksene ble fjernet, for da måtte ham løpe rundt halve byen før han fikk skiftet og reddet verden), og flyr opp og redder verden. Når Supermann tar på seg briller er han Clark Kent. Når han tar dem av er han Supermann. Og ingen kjenner ham igjen.

Opprinnelse[rediger]

Supermann ble født på planeten Krypton, en liten planet i en galakse langt langt borte, som eneste sønn av Han Solo og Leia Organa. Hans egentlige navn er Kald-Elg (dette er et normalt Kryptonsk navn, for hans foreldre var heldigvis forutseende nok til å forstå at deres sønn ville bli mobbet fra forstanden hvis de døpte han Supermann.)

En dag oppdaget Han og Leia at Krypton ville gå under når planeten skulle skifte fil i bane rundt solen sin. Men planetens president nektet å tro på dem, så for å beskytte sin eneste sønn, sattte de Millenium Falcon på autopilot til jorden, og puttet ungen i lasterommet. Millenium Falcon gikk inn i lysfart, og endte, litt for fort, på et jorde i Trønderlag. Der ble vraket funnet av potetbonden Olaf Sand og hans kone Gertrud. De tok til seg barnet som sin egen sønn, kalte ham Kalle og oppdro ham på gården.

Da han ble eldre flyttet han til Bergen. For å komme seg opp og frem i verden skiftet han navn fra Kalle Sand til det mer internasjonale Clark Kent. Han fikk seg etter hvert jobb som journalist i Bergens Avisen (Også kjent som BA). På jobb traff han den amerikanske utvekslingsjournalisten Lous Lane, og det endte med at de giftet seg, og fikk to barn som de (originalt nok) kalte Supergutt og Superjente.

Familie[rediger]

Supermanns familietre.

Superkrefter[rediger]

Da Supermann kom til vår verden, gikk hans nedarvede jedikrefter amok og ble til noen helt andre krefter. Supermann har dermed ikke muligheten til å tiltrekke seg å frastøte seg gjenstander, få folk til å endre mening ved å vifte med fingrene, og har ingen erfaring med lyssverd. Til gjengjeld har han et sett med superkrefter som fungerer ganske bra likevel.

 • Evnen til å fly. Supermann kan fly. Som en fugl. Bare at han ikke flakser med armene, han flyr med en arm utstrakt foran seg.
 • Superfart. Supermann er også ... superrask. Det kom godt med da telefonkioskene begynte å bli færre, og han måtte løpe gjennom hele byen for å finne en å skifte klær i.
 • Superstyrke. Supermann kan løfte bygninger så lett som bare det.
 • Usårbarhet. Du kan skyte ham med en pistol, han dør ikke. Maskingevær, samme resultat. Laserpistol, atombombe, ikke en skramme. Men hvis du kaster en stein fra hans hjemplanet på ham ...
 • Røntgensyn. Supermann kan se gjennom alt, unntatt bly. Så folk med blytruser burde være sikre for ikke å bli spionert på.


Kryptonitt

Lex Luthor oppdager flere farger og smaker på kryptonitt.

Grønn: Gjør at Supermann mister kreftene sine, så han ikke lenger kan fly, har superstyrke, superfart eller usårbarhet.
Rød: Gjør Supermann forkjølet. Rød kryptonitt virker bare i 24 til 48 timer.
Rosa: Gjør Supermann homofil.
Blå: Gir Supermann hikke.
Gul Gir Supermann migrene.
Hvit Får Supermann til å bli ond.
Svart Får Supermann til å hoppe rundt, se på teletubbies, og bli generelt opptatt av Pokémon.

Svakheter[rediger]

Supermann under påvirkning av rosa kryptonitt.

Supermanns eneste svakheter er steiner fra hjemplaneten Krypton. Disse kalles kryptonitt. Disse steinene er lander på jorden som meteorer, der kryptonitten er blandet sammen med Kurium 82, Umulium og degenererte hyperkarbonader. Kryptonitt kommer i forskjellige farger. Foreløpig er det bare oppdaget seks forskjellige farger, men man antar at det finnes likemange kryptonittyper som det finnes farger i regnbuen. Kryptonitt er ufarlig for mennesker fra jorden, men skadelig for Supermann. Hva de gjør med ham kommer ann på fargen.

Allierte[rediger]

Supermann kjemper selvfølgelig ikke alene. Han har en hel gjeng med superhelt-venner, som stiller opp for ham når han har trøbbel (det er relativt sjelden), og han stiller selvsagt opp for dem når de har trøbbel (det hender). De fleste av hans superhelt venner bor i USA. Heldigvis har ikke Supermann noen som helst problemer med å fly over Atlanterhavet. Eller ta et fly, for den sags skyld. Supermann bruker også en god del tid på å redde mennesker (svært ofte kvinner og barn, og i 84 % av tilfellene er denne kvinnen Louis). De blir da også hans allierte, selv om de egentlig ikke kan gjøre særlig mye, med mindre de også har superkrefter. Men da ville de sannsynligvis ikke behøvd å bli reddet i det hele tatt ...

Fiender/egentlig kjærester[rediger]

 • Lex Luthor
 • George Bush
 • Pikachu
 • Trompeter
 • batman
 • robbin
 • Bruce Jenner(Transe Batman)