Suppegjøk

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Suppegjok.jpg

Suppegjøken er en fugl i gjøkfamilien og legger ofte sine egg i andres suppe. Tomatsuppe er den foretrukne suppa for denne arten. Den ser ut til å foretrekke supper med makaroni

Vi finner likevel at den asiatiske varianten ofte tiltrekkes av Noudlesoup. Vi får da varianten som på norsk heter nudelsuppe med egg. Denne suppete fuglen er også den mindre kjente tremenningen til knehøna, men grunnet en familiekrangen tredje juledag 1992, er det sjelden å se disse to på samme sted.

Man være oppmerksom på at denne fuglen er helt ko-ko i parringstiden! Deres parringsdans innebærer at hanngjøken putter suppe i nebbet og så spytter det i fjeset på hunnen. Dette er ikke egentlig alltid særlig effektivt.

Suppegjøkers habitat: sentralbord, så lenge det er suppe å få.

En sannsynlig slektning, hvis status i det unaturlige system imidlertid er usikker, er søplegjøken.

Suppegjøken lager en ganske merkelig lyd til å være en fugl. Liknende en fødende bergensk nakenkatt som klorer seg nedover en tavle. Hører du nøye etter kan det høres ut som om den sier «su-ppe» med den skjærende lyden. Sisik, trost og stær synger alle dager, men suppegjøken galer kun i åpningstiden til offentlige kontorer, dette gjør at det er veldig få som faktisk har hørt suppegjøken (Som vi ville sagt at er en lettelse ettersom lyden er helt forferdelig)

Suppegjøken er blitt nylig mer nøye studert, og froskere (Ja, jeg mener frosker i labbfrakker) har funnet ut at suppegjøken har tatt til seg mennesketradisjonen å ha en relegion. En suppegjøk tror som regel på gudene Suppehova og Makkaronion. De vil ofte bli sett ofre til disse gudene ved å bite nesa av folk og dyppe den i suppe, deretter svelge nesen og bæsje den ut igjen oppi det de kaller (Oversatt fra suppegjøkistansk) "Den hellige suppeskål" som er en død måke som ligger på taket til Burger King i Stavanger Sentrum. Froskerne vet ikke hvorfor denne måka blir kalt for en suppeskål, men suppegjøkene er helt syyyykt dumme så det kan forklare det.

Suppegjøken har få naurlige fiender. Foruten kokker utgjør grytulven en trussel for suppegjøken. Ofte gjemmer grytulven seg i bøtter og spann, og ligger i bakhold til suppegjøken lander. Før suppegjøken skjønner hva som har skjedd er den allerede utenfor den smale sti. Norsk supperåd har gjort flere framstøt for å frede suppegjøken. Men så langt har man ønsket å opprettholde en levedyktig stamme av grytulv i Norge.

Gjøksuppe[rediger]

Suppegjøken er også en utmerket råvare for suppe.

Siden suppegjøken er en trekkfugl skal den liksom trekkhund aldri kokes. Når du lager gjøksuppe skal den derfor bare trekke langsomt over svak varme.

Øvrige ingredienser er vann, salt, pepper, grønne og røde saker samt litt oregano og hvitost som drysses over den ferdige suppa.

En suppegjøk kan også frityrstekes over svak varme i 19 timer, før den puttes inn i aluminiumsfolie og dyppes 60 ganger i minuttet ned i suppen for å gi fra seg en herlig aroma av suppegjøk.

Det har blitt diskutert om denne handlingen skal bli ulovlig, siden grytulven ikke har noe å spise når vi mennesker gafler i oss suppegjøkprodukter, men smaken av gjøksuppe og diverse suppegjøkprodukter er så herlig at du klarer å overtale en hver politiker til å ville la det være lovlig.

Dessuten så er grytulven en pest og en plage, uansett hvor mange av dem det er meningen det skal være i Norge!

Soupé-gjøk[rediger]

Dette er en fransk art suppegjøk som man oftest finner på restauranter. Soupé-gjøken kjennes lettest på sine manglende eller brukne sosiale antenner og fravær av vanlig dannelse. Denne figuren går heller ikke av veien for å legge sine egg i andres reir. Sånn er det bare med den saken - nemlig.

Og hva som menes med reir, kan en jo tenke seg!

Soupé-gjøken er spesielt truet av vampyrsjiraffene (Det finnes en artikkel om dem på Ikkepedia) i Bergens kloakk, som er grunnen til at det nå er TOTALT forbudt å frakte en fransk Soupé-gjøk til Norge, SPESIELT Bergen. En tragisk hendelse skjedde da en eller annen total idiot bestemte seg for å ha en Soupé-gjøk til kjæledyr når selv den NORSKE varianten er forbudt. (Og med god grunn!) Det hinsidige fjolset SVØMTE mellom de britiske øyer og til Frankrike for å hente en. Og i tillegg er jo Frank, (Som i Frankrike) lederen av Frankrike, helt sykt idiot han også. Frank TILLOT DET. Så da putttet han der andre idioten Soupé-gjøken sin OPP i kjeften og SVØMTE hele veien tilbake til Norge. Selvfølgelig rømte jo fuglen og endte opp med å få leveren sugd ut av en av Bergens Vampyrsjiraffer. Rest In Piece Pippip....Rest In Piece..