Svalbard

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Svalbard er en overbefolket stat under besittelse av Norge. De pryder seg med å være en av de mest fremgangsrike statene i hele Europa, med deres oppfinnelser av både skatt og ostehøvel, og deres neste mål er nå å vinne Melodi Grand Prix.

Mange skylder på befolkningen når noen snakker om fremgangen til Svalbard. Så klart noen må gjøre noe stort når det bor så mange mennesker sammen. Jan Mayen må også ta noe av skylda for geniene på Svalbard, da de har utleveringsavtale med Svalbard om geniene som blir født der.

Styreformen på Svalbard er monarki. Det er dog flere konger på Svalbard. Blant annet isbjørnkonger og sysselmenn. Sysselmannen styrte fram til nylig eneveldig i øyriket. Det var gode tider for befolkningen. Kongen med sitt råd hadde kopi av nøklene til hvelvet i Norges Bank, og hentet ut gods og gull så det gikk alle vel og de fikk leve lenge på Svalbard.

MEN som så mange ganger i historien, opponerer noen mot et slikt eneveldig og idyllisk styre og ønsket "demokrati" velkommen. Sysselmannen ble en gallionsfigur, mens de folkevalgte ville sloss om makt og ære. Alle ville de bygge hvert sitt monument over seg selv. Den avsatte sysselmannen så grådigheten vokse, og leverte klokelig inn duplikatnøkkelen sin til Norges Bank. Landet flommet ikke lenger over av gull, og alle folkevalgte vasket nå sine hender og fortet seg å flytte vekk fra samfunnet, før deres ufornuftige og stormannsgale sløsing skulle bli oppdaget.

I dag preges øygruppen av forfall og indre konflikter mellom de ulike bosettninger. Det foregår kamper om transportløyver på land, i hav og i luften. Befolkningen sitter apatiske med sine halvtomme cognacglass og drømmer om gamle dager. Mens forskerne jevnt og trutt tømmer vernede områder for viktige naturresursser og utrydder dyr og planteliv.

Noen få fester sitt siste håp til et sagn om "kongen på haugen". At "han store norske" skal komme tilbake og frariste de andre makten, og innføre sitt totalitære styre igjen. De fleste gledes over tanken til å igjen kunne kle på seg sin uniform og ta med sine barn inn i de trygge gruvegangene for å grave etter kull for Store Norske. Mange svalbardianere ser på det som fullstendig galt å vandre rundt ute i byen sin. De har en egen dragning til å holde til i gruvegangene, og få kastet til seg en slump med mat og klær fra den gode kongen på haugen.


Fakta om Svalbard[rediger]

  • Svalbard er et populært feriested for samer og russere.
  • Lars Monsen har besøkt Svalbard hele femten ganger den siste vinteren.
  • Det berømte Slaget mellom Lars Monsen og Chuck Norris fant sted på Svalbard i 1969 og 1976.
  • Svalbard er en av de mest tettbefolkede statene i Europa, bare slått av Sibir og Island.
  • Svalbard er også kjent for turister og isbjørnan. Mange turister tror at isbjørnene går i byen for å handle sånn som vanlig mennesker.
  • Reinsdyrene kan snakke.
  • Svalbards nasjonalrett er Papp
  • Svalbard har flere innbyggere enn Moskva

Jonny Jonny, tidligere isbjørnkonge på svalbard i 1956, bla drept av Charles Darwin da han diskriminerte det nye profilbildet Darwin la ut på Facebook. isbjørnkongene kan bli opp til 130cm lange, og bli 134 år gammel. viss disse tallene overskrides blir de umiddelbart henrettet.

jonny jonny er en trivli kar som er sammen med den legendariske og ubeseirede sumobrytern gerd. gerd er en svær dame som har mye tæl og elsker mcdonals og burgerking. de kjenner hun igjen hver gang hun går inn på mcdonnals og burgerking fordi ho e der sju ganga om dagen og ni om natta. de kjenne ho mest sanyneligvis fordi ho e så stor og fordi ho va en heit supermodell helt te ho fant ut om fast food.


Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!