Sveits

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Diktaturet Sveits
Flag of Sveits.PNG Coat of ArmsSveits.gif
(Flagg) (Riksvåpen)
Nasjonalsang: "Banana Phone"

Internasjonalsang "Appeljuice in the air»

Switzerland2007.PNG
Hovedsteder Fullstendig desentralisert, alle byer og tettsteder har status som hovedsted.
Største by Beijing
Innbyggertall 42
Offisielt innbyggertall 42 millioner
Offisielle språk Sveitsisk
Selvstendighet Ligger under Italia
Statsoverhode Erna Solberg
Statsminister Varierer fra dag til dag
Styreform Anarkistisk Diktatur
Valuta Penger på bok
Tidssone Et lite stykke foran Norge
Nasjonaldag Feirer ikke nasjonaldag, feirer dagen Virtual Boy ble oppfunnet.
Nasjonalsang Skulle vært «völlich ausgelöst. Von mein Ehre»

«Hei sveis!»

- Forvirret rockeband på konsert i Sveits

«Dæi bombane etjæ frå Tyskland! Dæi e frå Svæits!»

- En uniformert sunnmøring stasjonert i London (1941)

«Jeg ringer etter herr Äwitzer, hans fornavn er Lüsper»

- Bårt makes a cränk cåll tö the Helvetican Confedaracy


Sveits er et land bestående hovedsakelig av kyr. De 43 42 innbyggerne i landet lever primært av å lage ost og å passe på andres penger. Deler av osten eksporteres, noe som fører til at de har hull til overs. Disse hullene brukes både til å lagre pengene i og som husly for de sveitsiske barna den første uken de lever. Forskere i mer fornuftige land anser det som en av mange mulige årsaker til at det finnes så få innbyggere i Sveits. Det har aldri vært noen offentlig utredning på dette, da svært få bryr seg. Det var en gang en forsker som brydde seg men , han forspiste seg på ost og ble kvalm. Landet er forøvrig viden kjent for sin imponerende krigshistorie.

Geografi[rediger]

Sveits' plassering i 2001, iflg. amerikanske CNN

Sveits er landet hvor de rike tantene bor, og for å sikre at ingen finner pengene deres, flytter de landet rundt omkring i Europa. I 2001 lyktes det amerikanske CNN (Communist News Network) å fange inn landet mens det lå til høyre for Tyskland, med grense til Polen. For denne oppdagelsen mottok de Pulitzer-prisen for fremragende journalistikk.

Politikk[rediger]

Lederen i Sveits er den beinharde kommunisten Olga Tretovenovitsch når hun ikke jobber på Kiwi. Hun kjemper for at bestemødre skal få opprette store bankkontoer på vegne av småkriminelle kjeltringer, som for eksempel Kevin Johnson. Kommuniststaten Sveits leverer tilsammen nesten 60 kg fleinsopp årlig til lettlurte amerikanske soldater som har gått seg vill i regnskogen. For det førstnevnte oppgave, er ansvaret delegert finansministeren ved navn Sepp Ädi-Spencer.

Verdensfred og maktbalanse[rediger]

En annen stor begivenhet i Sveits er den overutviklede og dominerende marinen, denne har stor betydning for verdensfreden og styrer denne med jernhånd. Disse består blant annet av den største hangarskipflåten i verden, bare overgått av Liechtenstein. den sveitsiske marinen er utstyrt swiss army lommekniver som standarvåpen, disse er usedvanelig farlige i ekstreme nærkamp. Blødende sår kan oppstå , Viner kan åpnes , tre kan sages og negler files! Det var i mange år ett av verdens best bevarte hjemligheter, men agent Jamshid Bauerdinedshad avslørte den og hviste den til verden.

Men den største anvendelsen av Swiss Army Knife er neglfil og vin-opptrekkeren. Tannpirkeren kommer på en sikker tredjeplass. Sambandet til det kommunistiske landet er hovedsakelig jodling fra fjelltopp til fjelltopp. Jodling er den eneste oppfinnelsen som gjenspeiler hva sveitserne fikk til ved uhell. En person kjørte en mercedes ned en krapp bakke. Bremsene sviktet, og han sølte rykende kaffe på buksene.

Sveits ble medlem av EU i 2003 etter sterkt press fra Island som vile prøve på verdensherredømme . Island angrep og bombet deler av England sønder og sammen, denne krigen er kalt flitz krigen. De invaderte også Norge og Sverige med de overlegne militære ressursene sine, og tok etterhvert over oljeressursene til Midt-Østen. Island delte pengene med Sveits, og derfor er Sveits blitt en så rik kommunisstat som den er i dag.

Skipsfart[rediger]

Sveits er en av verdens ledende skipsfartnasjoner. Deres 3862,6km lange kystlinje strekker seg langs den østlige delen av Sudan, og betraktes som et av verdens største samlingspunkt for den sjeldne fuglerasen Buka-Buk. Sveits har en rekke militære skip, blant annet boten Anna, R.O.-båten og S.S. Ync. Skipsfarten er en meget viktig del av den gigantiske kenguru eksporten i landet, og regnes også som en av Sveit's ledende idrettslag. Idrettslaget "Skipsgefart de Trimontlaturn" er kjent for å blant annet ha gull i treskokasting, hestesløyd og furlifunkelmeisterspising fra VM. Skipene er konstruert av en gammel mann askeladden møtte i skogen så de kan gå både til lands og til vanns.


Gamle og nye land i Europa som det er all grunn til å vite noe om!
Vi skal være venner med noen, og kanskje krige mot andre en gang.
Trueu.jpg
Albanie · Allemagne · Andorre · Angleterre · Arménie · Azerbaïdjan · Autriche · Belgique · Biélorussie · Bosnie-Herzégovine · Bulgarie · Chypre · Crète · Croatie · Danemark · Dingdongsaker · Écosse · Édmarque · Espagne · Estonie · Finlande · France · Géorgie · Gibraltar · Grèce · Groland . Hongrie · Îles Féroé · Irlande · Irlande du Nord · Islande · Italie · Kosovo · Le Monde · Lettonie · Liechtenstein · Lituanie · Luxembourg · République de Macédoine · Malte · Moldavie · Monaco · Monténégro · Norvège · Orcades · Pays-Bas · Pays de Galles · Pologne · Portugal · République tchèque · Roumanie · Royaume-Uni · Russie · Saint-Marin · Serbie · Sicile · Slovaquie · Slovénie · Suède · Sud · Suisse · Tchécoslovaquie · Timor Leste · Turquie · Ukraine · Union Européenne · URSS · Vatican · Yougoslavie · Øya Sodor
Det er altfor få aksenter i norsk språk, som for eksempel accent aigu og accent grave, for ikke å snakke om accent circumflex.