Tønsberg

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Tønsberg aka TBG
Den eldste norske byen
Tønsberg.jpg
(byvåpen)
«Fremdeles eldst»
300px
Land Norge
Fylke Vestfold
Innbyggertall rundt 27000!
Offisielt språk Mongolidisk
Styreform vy
Ordfører [[]]
Varaordfører [[]]
Bystatus år 1959


Tønsberg har blitt kåret til Norges kosligste by i over 9000 år på rad. Ikke rart, med tanke på at Tønsberg er den byen med mest spennende historie, mest severdigheter og finest natur, beboere, kvinnfolk og bebyggelse. Dessuten er Tønsberg Norges eldste by med sine over 2000 år. Veinettet i Tønberg er ekstremt nytt og blir stadig bedre. Horten kommune trygler om å få bli en del av Tønsberg kommune. Tønsberg nekter siden Horten er så stygt, Tønsberg sier Horten må forbedre seg på sykehusområdet, kjære Farmansredet (topper hele bybildet). Tønsberg liker å skryte av kjente tønsbergensere, blant annet Alex Aleksander, Morten Ramm som alle har ledd av. Han er visst av gode grunner blitt kåret til Verdens morsomste mann.

Tønsberg er en varm og glad by. Selv kaller de seg sommerbyen. Det er pga de har en brygge som de har innlosjert masse utesteder. Der sluses turister og fastboende som ikke har noe å gjøre da det regner. Bryggen er kun litt av det de har å vise frem. Ellers er byen full av folk. De fastboende trimmer . Trimmen de får er å gå frem å tilbake inne på det store kjøpesenteret, eller ta rulletrappene opp og ned for de late. Barna går heller ikke i barnehagen, da mødrene deres triller dem i enorme barnevogner inne på kjøpesenteret fem-seks timer daglig. Sosial trening, kalles dette i Tønsberg. De fleste har enten halv- eller heldags opphold i kjøpesenteret. Slik kan småbarnsmødre beholde kontantstøtten, da det er gratis å oppholde seg i kjøpesenteret. Rusmisbrukerne i Tønsberg er permanent forvist fra bryggen for å unngå at turistene skal se dem, og er tvunget til å sitte på Farmandstorvet (Narkotorvet på folkemunne) foran kjøpesenteret.


Tønsberg er også den byen i Norge med størst prosentandel av personer som ikke kan stave "verre". Det blir bare værre og værre.

Sykehus[rediger]

Tønsberg sykehus er det sykehuset i Norge med flest feil-diagnostiseringer og flest dødsfall. Det hjelper heller ikke at sykehuset stadig bygges ut og i disse periodene må de innlagte ligge på taket av parkeringshuset på andre siden av gaten. Til tross for et personal på to sykepleiere går sykehuset med 100 millioner i overskudd hvert år, men velger å bruke pengene på alt annet enn pasientene. Kantina er som kantiner flest, men har en uvane med å stenge når noen prøver å handle noe. De eneste som trives der er noen gamle skrullinger.

Tønsberg fabler[rediger]

En av de mest kjente historiene i Tønsberg-området er historien om den lille dritten "Chitta" og kameratene hans "Møkka-Petter" og "Tore Horé". Det er ikke bekreftet at historien er sann da den har gått på folkemunne, eller "tunga" som man kaller det i Vestfold.

I historien blir de tre offer for Tønsbergs by original "Korten". Korten misbruker små barn og stjeler pengene deres av yrke og lever rett og slett fra levra, som man kaller det på Nøtterøy. Historien ender med at ordføreren i Tønsberg kommune redder dem ved å kvele Korten med ordførerkjedet sitt. Nissen velsigner denne slirra fordi den er et perfekt eksempel på Tønsberg-moralen!


Idretten[rediger]

Tønsberg er kjent for idretten, og har gode lag, og idrettsutøvere. De gjør det og gjør det med sine lag, men ettersom byen er så fin, flytter alle motstanderne slik at de kan bli kalt tønsbergensere. Fotballaget FK Tøsberg er et lag med få spillere og to keepere, spillerne er i alderen 16-71 år og har et par eldre herremenn som synger på sitt siste vers som trenere. De spiller ikke i en liga, og kommer heller aldri til å gjøre det. De har verdens verste gullkjeder og fotballkamper.

Alle byer, tettsteder, veikryss, blindveier, fergekaier, osv. i Norge!
Noen er pene, andre ikke fult så pene.
Norgeoppned.gif
Aalesund · Aberoog · Ackerhafen · Ackeroog · Acht · Arendtal · Aufsehendunst (Bergstadt) · Bad Inselsund · Blummenoog · Blökenstadt · Breitbucht · Brummental · Der Gestanken · Drontheim · Du kannst · Dunstfussel · Düsterstadt · Endetallandspitzel · Ertragraue · EssenSoßen · Fachlandspitze · Fattersund · Finnlandspitze · Förde · Fleckenförde · Flussistdumm · Freundensalat · Friederichstadt · Gerettein · Hammer · Hammerparty · Honghofstrand · Haschischstadt · Heckesund · Heidekrauttal · Heidenfluss · Heidenmeer · Heil Blücher! · Hennenwasserfall · Heulensteinbucht · Hinken · Hinternkim · Honigbucht · Hügelsund · Ichistsund· Inselstrand · Incel · Jedetal · Kämpfenstrand · Kirchelandspitze · Kleinehammer · Kleinesand · Kleinestraum · Kohleistbesass · Kongleberg · Königsflügel · Kragenroog · Kristiansand · Kristiansund · Kuckuckbucht · Landspitzen · Larvenbucht · Lebenreue · Leeroog · Lehmbucht · Manntal · Massenoog · Matchigburg · Mogeln · Molke · Moltebeeren · Nachlass · Narrbucht · Nehmenalles · Neigenstaat · Nittertal · Ourchwitz · Porzellangrund · Pushensund · Rutewirr · Sandenbucht · Sandenförde · Sandenlandspitzel · Sandenlandspitzelmeer · Schafenau! · Schiffenlandspitzelhafen · Schlammland · Schmutz · Schnaps · Schwartzland · Schwefelfischerort · Schwellenbucht · Skiein · Skizwei · Spiellandspitzel · Schörtal · Steinschäre · Stockenreue · Stockfeldlandspitzel · Straumstadt · Trauminsel · Tassenbucht · Tonneberg · Wasserfallenbucht · Wastod · Langjahrstadt · Wetzen · Wieso? · Wolden · Wund in der Hintern · Zugnertzlandspitze · Walvissenbucht
Hjelp oss med å gi disse stakkarslige byene en ansiktsløftning ved å engasjere deg i Ikkeprosjekt:Norske Byer!