Tandemsykkel

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Tandemsykkel ble oppfunnet i Polen av Igor Andrej Waszkrowitsj, offisielt patentert 8. juni 1894. Hele historien er litt kronglete og spesiell, og skjedde som følger:

I bunnen av bakken

Igors bestemor syklet på jobb hver dag, til en syltetøyfabrikk. Men en dag ble hun overkjørt av en lastebil etter at hun falt av sykkelen og havnet i motgående kjørebane. Sykkelen fikk en ripe i lakken og en sprekk i plastikken på venstre side av styret, og bestemor Waszkrowitsj brakk begge armene, sammenlagt på 19 steder. Derfor kunne hun ikke lenger sykle til jobb, og Igor måtte sykle med henne bakpå. Han sveiset fast et ekstra sete til bestemor, men til å begynne med uten ekstra pedalsett. Pedalene bak kom først etter at de begge ble nedkjørt på "halv-tandemsykkelen", og Igor måtte amputere begge beina. Nå manglet han føtter å trå med, og bestemoren kunne ikke styre. Derfor måtte Igor styre og bestemoren trå, og Igor satte på ekstra pedaler også. Nå var tandemsykkelen endelig et faktum. I begynnelsen var den altså ikke ment for at begge skulle trå. Det var en nødløsning fordi en polsk bestemor måtte komme seg til jobb uansett hva, for å forsørge sin familie.

Tilnavnet "tandem"-sykkel vet man ikke hvor kommer fra, men en historie sier at det var det bestemoren hadde ropt første gangen hun ble påkjørt, som et "au". Igor forsto etterhvert at folk synes det så gøy ut å kjøre 2 på én sykkel, og så et potensiale i oppfinnelsen sin. Det hele bygger på store tilfeldigheter og flaks, siden sykkelen aldri ble skadet, til tross for at den var med i 2 ulykker. Idag brukes tandemsykkel svært sjelden, noe vi kan lene oss tilbake og undre over. Hvis denne undringen varer særlig lenge, og det virkelig gnager deg, da burde du virkelig skaffe deg en selv, og ta en tur.

Norge er unntaket:

Oppe i høyden, ved den nye skibakken, er det oppstått en ny sport. Den går ut på at en benytter en pode, eller beboer av riktig alder, som en kan kalle det, på forsetet og en person fra opprinnelseslandet bakpå som trøer. Poden er ikke særlig til hjelp annet enn å styre tandemsykkelen. Denne symbiosen, om en vil sette navn på det, vil måtte foregå i de perioder bakpåkaren har fri fra verandareparasjonsarbeidet hos podens pappa. Når flere poder er ute samtidig, kappkjører de. Oppover.