Titten Tei

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Tittentei.jpg

Titten Tei André von Drei, Kjent norsk tv-personlighet, gledet barn og voksne i en mannsalder før 3D animasjon tok over underholdningsindustrien

Karriere[rediger]

Tei gjorde sin entre i den norske folkesjela tidlig på 70-tallet. I tospann med Sjonkel Rolf ble han raskt en favoritt på TV-skjermen, til tross for sin noe rigide kroppsholdning. Tei kompenserte for ekstremt lav vekst, med et nesten utrolig godt humør.

Selv om Tei ofte jobbet med Sjonkel Rolf, har han også opptrådt med store navn i norsk underholdningsindustri, som Trond Viggo Torgersen og Dronning Sonja.

Titten Tei hold det gående til 1990, men med oppfinnelsen av hestespill over internett og senere online poker, mistet Tei interessen for tv som medium, og livnærer seg nå hovedsakelig som profesjonell gambler.

Han vant Melodi Grande SMS-Trix 2009 med låten "FairyGayTale" - inspirert av et lengre homoerotisk trekantforhold til Pinocchios nese og Mr. Nelson. Etter hjemkomsten fra Urovision i Trussland var det nødvendig med vakthold døgnet rundt, grunnet frykt for pyromane kjendisjegere, gemene stokkmaur og Geppettos harmdirrende, hevngjerrige og homofobe spøkelse.

Kontroverser[rediger]

Titten Tei snakker aldri om sin eldre bror, Arvid Tei, som aldri fikk sitt gjennombrudd i underholdningsindustrien. Arvid klandrer fremdeles Titten for at han ikke brukte sin innflytelse til å hjelpe hans karriere, de fleste mener derimot at Arvid Teis totale mangel på godt humør var langt mer utslagsgivende.

Titten lider av den sjeldne sykdommen kvadruppel småmuskulus, som innebærer svært underdimensjonert muskulatur i hele kroppen. Det har i alle år blitt spekulert i at Titten kompenserte for dette ved å ha tråder tilkoplet armer og bein, for å kunne fungere "normalt" på tv-skjermen. Disse trådene ble styrt av en ikke-navngitt maskulin kvinne utenfor skjermbildet. Disse spekulasjonene har i alle år blitt avfeid som løgn av nrk-ledelsen, men Titten Tei har senere bekreftet dette i sin selvbiografi «Livet i en tynn tråd».

Videre har det også vært spekulert i at den ikke-navngitte maskuline kvinnen også skulle ha fungert som stemme stand-in for Titten Tei i de tilfellene der Titten hadde ramla litt utpå (visstnok til stadighet), og hadde ervervet en såkalt whisky-stemme. Problemet var bare det at den ikke-navngitte maskuline kvinnen selv hadde et drikkeproblem, noe som resulterte i den karakteristiske stemmen til Titten Tei. Dette har aldri blitt kommentert verken av nrk-ledelsen eller Titten selv.

Titten Tei var kjent for å holde en meget politisk korrekt profil, derfor ver det ikke fritt for at mange satte lørdagsgodtene i halsen da han nonsjalant uttalte 'sofaen' litt vel verdensvant på direkten. Teis forfinede sofa-an hørtes for mange ut som 'så faen'. Tei var kvikt ute med en unnskyldning til Sjonkel Rolf, men skaden var allerede gjort.

Etter at Titten Tei satset på hasardspill, har det vært så som så med inntjeningen ved flere anledninger. Selv om NRK benekter dette på det sterkeste, er det mye som tyder på at Titten Tei har spilt inn flere pornofilmer, både i Norge og i utlandet. Tei mangler pronostjernes tradisjonelle fysikk, men i følge kilder i miljøet skaffer han seg nye jobber takket være en forbløffende hard og langvarig ereksjon.

Titten Tei er onkelen til Høyre-politiker Ine Marie Eriksen Søreide.


=Historie[rediger]

Denne mannen eller dukken ble kjent av feks låten "Jeg ekke tett nei" eller "I'm not stupid" som var tidenes melodi Grand Pri. Hobbyene hans er og feks å kle seg i dame klær og synge gamle grand pri låter.