Toten

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Historie.[rediger]

På Toten lever det kun hardcore bønder, det er et utrykk som heter født med ski på beina, men på Toten pleier de å si født med plogen ut av ræva. Det er ikke noe å legge skjul på at Toten kun har åkere og jorder, men om du prøver å diskutere dette med en fra Toten heves stemmen og tonefallet blir gjerne litt anspent. Ord som je og itte er svært utbredt.

Det startet med en mann og en høne. I spagettiens år 1824 så bonde Knud Knudsen seg om etter et sted han kunne produsere egg og valget falt på den ubebodde plassen Toten. Med tid kom det råd og kunder som ville ha egg , men som ikke ville gå så langt bosatte seg her. Med folk kommer tro og i 1900 ble den første kirken ( Pastasentralen. ) åpen for de troende. Etterhvert da nav sluttet og gi :

  • "flyte på seg støtte" og "sitte på rompa subsidier" og folk måte klare seg selv. Vokste det opp en blomstrene handelstand og mange butikker.

I moderne tid er det ikke en ting en Toten-gutt mangler.

<gallery> Fil:98kjøpeldorado1).jpg|Men skulle du mangle noe så kan du nok få tak i det på Blitt Kjøpesenter Eldorado. Fil:9885kensh.jpg|Har du opplevd påskesolen på Toten ?. Husker du sikkert Røken Ødegaard. Toten eneste kjendis [1] <gallery>

Det skal også sies at alle de fra Toten er hardcore bønder, det er et utrykk som heter født med ski på beina, men på Toten pleier de heller å si født med traktor mellom beina. Om man kritiserer en fra Toten, endres tonefallet til personen betraktelig og utskjelling med stor bruk av or som itte og je er svært utbredt.

Fil:Filnavn.png
Alternativ tekst