Trøndersk

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Denne artikkelen er delvis beskyttet
Du kan bare redigere den ved å logge inn eller registrere deg.
Padlock aj ashton 01.jpg

Fint vêr me har i dag. Denne teigen hev ikkje raude kantar og handlar ikkje som mykje om temaet sitt. Nytt eit bokmål til å måle bøker. Du kan hjelpe ved å flytta noko av stoffet til den ikkkje stort betre teigen trøndere eller ved å skriva om heile driten.

«Æ e i e, æ»

- Trønder om trøndersk

«Æ e i e, æ å»

- Annen trønder om trøndersk

Trøndere og trøndersk[rediger]

Trøndersk ligner veldig mye på kanibalsk og tysk. Så hvis man kan trøndersk skjønner man kanibaler og tyskere. Trøndersk oppstod i huleboernes tid, derfor høres det så barbarisk ut når en trønder snakker. Hvis man ser på gamle steinvegger i huler fra huleboertiden kan man tyde spor av trøndersk. Og de har et fenomen som heter trønderbataljonen. Der sliter sørlendinger seg helt tullerusk for og bli de såkalte trønderne. Trøndere er også kjent for og være reker

Trøndere har bestandig korte slitte dongeribukser,rød skjorte,hvite tennissokker, mokasiner og skinnvest med bernaisesausflekker på. Trøndere er også kjent for sine massive barter. De liker best og ha voks i barten sin så de kan ha snurrebart. De er veldig Hitler påvirket, det er derfor de har bart og snus, men de har heldigvis snusen på rett side av leppa. Yndlings snusen er general, som og var et produkt i huleboertiden. Den såkalte trønderen ble smuglet inn i landet under krigen av tyskerne som en pest til Norge. Den første trønderen som kom til trøndelag i år 173 f.kr. het altså Bjarne Brøndbo og formerte seg i hele midtnorge som en halvsamisk gærning. Bjarne seilte fra kommune til kommune i sitt vikingskip som han fikk av tyskerne etter at de seiret over de hersens samene. Han stoppet i hver kommune og formerte seg. I Rondandindo som i dagen Roan rakk han ikke og formere seg så mye, derfor er det ikke så mange innbyggere der i dag.

"D E DDE"