Trapp

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

En trapp kan brukes til to ting; og komme seg fra den ene etasjen til den andre, eller til å falle i. Små barn er hyppige brukere av sistnevnte.

Ingen kan med sikkerhet si når trappen ble lagd for første gang, men forskere har funnet spor av dem helt siden begynnelsen av 90-tallet! Noen mener også at bergenseren Vilhelm T. Rappen var den første som kom med idèen om denne nyttige oppfinnelsen.

Det finnes to typer trapper; de som går oppover og de som går nedover. Ofte er disse to typene satt sammen til en trapp, som både kan gå opp og ned (vel, egentlig er det jo VI som går opp og ned trappene, trapper kan ikke gå oppå seg selv. Dessuten har de ikke føtter. Og det er jo ganske bra, for hvis ikke kunne jo trappen gått seg vill i skogen når den skulle plukke blåbær). Trapper er forskjellige, det finnes rette trapper, spiraltrapper, lange trapper, korte trapper… listen er lang. Noen er også veldig bratte, og blir ikke særlig likt av bestemødre med dårlig rygg.

Kan brukes både oppover og nedover. Flott!


Mange trapper har ofte gelender. Disse kan du holde i mens du går opp eller ned trappen slik at du ikke faller. Men du må ikke holde der, hvis du ikke har lyst.

Noen ganger kan bli trappen bli erstattet av en heis. Dette er fordi 98% lider av fedme her i verden, og de som lider av fedme er som regel late. Og de som er late, orker ikke å gå opp og ned trappene, så de krabber som oftest.