Trommer

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

«Hva fikk trommisen på IQ-testen? - Sikkel!»

- Trombonist om trommeslagere

«Hva fikk trombonisten på den samme IQ-testen? - Veit ikke. Han greide ikke engang å løfte blyanten for å krysse av svarene!»

- Trommis om trombonist


Trommer, eller slagverk, er det musikkinstrumentet som blir regnet for det enkleste å spille på. De som spiller trommer, er kun de med så underutviklede musikalske talenter at de ikke mestret noe som helst annet instrument, eller tyggisavhengige, selv om de færreste trommiser klarer å tygge tyggis og spille på en gang.

Opphav[rediger]

Det første trommesettet ble oppfunnet av MacGyver en gang rundt år 0, rett etter at han hadde satt igang sitt første (og siste) eksperiment på jomfrufødsel. Dette trommesettet bestod av pappesker og porselen-serviset til Murdoc og var montert på stativer laget av gaffa-tape og binderser. I år 1 e.kr. lagde MacGyver et nytt trommesett, der han tilføyde cymbaler av metall, siden han hadde knust hele porselen-serviset til Murdoc. Denne hendelsen er hovedårsaken til at Murdoc bestandig prøver å ta livet av MacGyver. Det at MacGyver drepte alle de 666 kinesiske nakenhundene til Murdoc og brukte skinnet til å strekke over noen gamle, hule sylindre han hadde liggende i garasjen, hjalp ikke på vennskapet, men resulterte i at de moderne trommene ble oppfunnet og Djevelen fikk et nytt yndlingstall. Trommene ble enda montert på gaffa-binders stativene.

Se også trommeportalen.no • Norges eneste diskusjonsforum for trommeslagere

Utviklingen av trommer og trommeutstyr slo først inn på 1800-tallet, da skolekorps og janitsjarkorps trengte flere ting til å skape ulyder. Trommene og alt slagverkutstyret har også fiffige, litt pussoge navn, sånn som:

 • Glockenspiel (et velkjent navn på klokkespill, omfang: g3-c5, ifølge Lars Erik Gudims arrangementer kommer klokkespillet opp til femstrøken d.)
 • Xylofon (Greie som ser ut som undervektig skjelett montert på stativ, laget av tre. En xylofon ligger horisontalt og lager MASSE bråk hvis den brukes riktig. Populær barneleke.)
 • Marimba (Kul type slagverk, ser ut som stor xylofon, men låter tusen ganger bedre. Marimbaspillere har en hemmelig plan om å overta alle fløytestemmene i korps i hele landet.)
 • Tom-Toms (Må IKKE forveksles med Pom-Poms, ettersom de som bruker Pom-Poms er enda mindre begavete enn trommiser, ofte kalt drilljenter eller duskepiker.)
 • Tam-Tams (Gongong-aktig greie, sånn som i Mulan.)
 • Triangel (Det mest utfordrende slagverksutstyret, som får flere soloer enn alle de andre typene til sammen.)

Noen trommer har også forvirrende like navn på ulike språk. Noen eksempler er:

 • Tamburin (fransk: tambour de basque; tamburin med skinn og bjeller)
 • Tabor (fransk: taboret; tamburin med skinn uten bjeller)
 • Tambourin (fransk: tamourin de provence; lang tromme med én seide, seide er et hemmelig ord som bare trommiser veit om)
 • Tambour de provence (fransk: tambour provencal; lang tromme som det er ulovlig å spille med mer enn ei stikke og ei hand)
 • Tambour (fransk: tambour; en form for tromme som ingen har sett, men alle har hørt om)

Komponister (som Bizet i satsen Farandole) elsker å forvirre musikere og dirigenter ved å kun benytte forkortelsen Tamb. for disse ulike trommene.

Oppfatning av trommer[rediger]

Mange oppfatter trommespill som bråk, spesielt i sammenheng med viruset skolekorps. Grunnen til dette er at det er uintelligente mindreårige som blir satt til å slå på trommene. Trommerne skal faktisk lage mye lyd, men flere trommer ser på det som sin livsoppgave å overdøve alle ekte musikere, og det er ikke riktig.

Det er også nevnes at det er stor forskjell på å spille trommer og å slå trommer. Absolutt alt som kan bevege seg, kan slå på en tromme, men det krever ekstremt høy IQ og mange års øving på å mestre spilling på trommene. Det betyr at selv myndige mennesker ikke alltid er egnet til å spille trommer, fordi de enten mangler IQ, erfaring eller begge deler. Noen trommiser som skiller seg fra majoriteten er faktisk utrolig smarte, og skikkelig kule også. Det er denne typen trommiser som sitter bak i janitsjarorkestre mens de spiller trommer, samtidig som de leser Donald, spiser godteri og forteller vitser til hverandre, juffistene og tenorhornistene.

Laging av trommer[rediger]

Siden MacGyver lagde det første trommesettet, har det kommet mange metoder å lage dem på. Dette er en av dem: Denne metoden går ut på å ta en søppeldunk fra naboen, kutter den i noen biter og da har du et såkalt "shell" Når trommeslagere vil ha nye trommesett går de ofte til stranden og prøver å finne noe der.

Når de har funnet noe å bruke, setter de på en plastpose som er klippet opp i samme størelsen som "shellet". Så, for å holde posen på plass tar de en ørering og drar den så den blir like stor som "shellet" og setter den på og fester den med noe de kaller "lugs".

Når de har gjort det, lager de et eller flere hull på den så lufta skal komme ut. Da har du en ferdig tromme. For flere måter å lage trommer på se denne siden: [1]

Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!