Tsjernobyl

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Tsjernobyl Kommune (KOMЮHNÑ ШBYЛ) er en naturperle utenfor Kiev i Ukraina (tidligere kommunistland). Tsjernobyls innbyggere er stort sett gründere eller ingeniører innenfor elektronikk/data i byene, og gladkristne, kåte budeier utenfor byen.

Tsjernobyl har utviklet seg til å bli et av verdens hovedsteder for teknologisk utvikling. Den viktigske inntektskilden til Tsjernobyl kommune, er geitemelk (Kommunen får selvfølgelig ingen penger av Elektrofirmaene). Geitemelken smaker som døde tatre, men blir hakket bedre hvis du nyter den sammen med hjemmbrent (HB) fra Brumunddal. Geitemelka er blandt annet en av hovedinngrediensene i landet Ukraina's nasjonalrett, Skjovlaskuschy.

Skjovlaskuschy er blodpølse med rosiner og geitemelk, som stekes i smult. Denne retten skal ligge varmt (helst i sola) i ca. 30-35 måneder.

Utenfor den fredelige og pene byen, hersker faenskap og uråd. Mange av de som bor her, blir født med sykdommer som: Kronisk Blasfemi, snerk på Hypofysen, krylkanniner, nynorsk dialekt, byllepest, blindtarmbetennelse og forkjølelse. De stakkars jævlene som lever til de er 15, sniker seg ofte til Sverige, for på dagtid å snekre hus og plukke jordbær (Sveriges svar på Norges polakker), mens de på kvelden herjer og driver faenskap uten like. De tar også noen ganger turen til Norge, for å lære av polakkeneNes (ved Brumunddal).

MacGyver har spilt inn mange av sine scener i Tsjernobyl. Det har ikke Lars Monsen enda.

Tsjernobyl hadde en forøvrig bitteliten ulykke i 1986, da et liten bygning gikk lukt til helvete, men det er ingenting å snakke om da de eneste skadelidende var utenbys fra (stort sett) samt noen ulver som slet med å jakte fordi de lyste grønt. Dettte var også et fenomen man merket seg på norske rådyr noen år senere, men alle var fulle på HB fra Brumunddal og merket ikke denne detaljen.


Stubbe.png
Denne såkalte artikkelen er en stubb, og tilfredsstiller ikke Ikkepedias krav til lengde. Du kan hjelpe Ikkepedia ved å utvide den til ca. 2 cm.

Om du har minst én god idé som ikke er helt idiotisk, så klart.

Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia![Pripjat, Tsjernobyl]

Pripjat, Tsjernobyls største by, er i dag et av verdens yngste, men også mest høymoderne byer. Den ble bygget i 1970 for å "huse" alle de hjemløse narkissene rundt i Europa. Innbyggerne i dag jobber på Europas største atomkraftverk bare noen kilometer utenfor byen, mens byens mødre sluntrer unna hjemme men gjør også jobben sin som kvinne (vaske, passe unger og lage mat(no offence)).

26. April 1986 fikk byen et jævlig stort problem som rystet hele Verden; Atomkraftverket gikk tom for dopapir, noe som skapte store økonomiske problemer for Pripjat og gjor at mange av arbeiderne sluntret unna jobben ettersom et klødde for mye bak. Det førte også til en stank som gjorde at Ukrainas regjering måtte trå til med å bygge en gigantisk sarkofag rundt hovedbyggningen, som fremdeles står i all sin prakt i dag.

I dag bor det over 17 millioner mennesker i Pripjat, og 57% av dem jobber på det berømte høymoderne atomkraftverket.

Chernobyl-Today-A-Creepy-Story-told-in-Pictures-prypyat-sign.jpg

Russisk: "Pripjat 1970"

Fil:Chernobyl-Today-A-Creepy-Story-told-in-Pictures-school1.jpg

Университет Припять: University of Pripyat, et av Europas mest berømte skoler og består av 57.000 studenter. Her ser vi en av de praktfulle gangene i universitet.

Fil:Chernobyl-Today-A-Creepy-Story-told-in-Pictures-funfair.jpg

Pariserhjulet i Ukrainas største tivoli.

Fil:Chernobyl burning-aerial view of core.jpgFil:795px-Chernobylreactor 1.jpg

Atomkraftverket før og etter dopapir katastrofen i 1986. Til venstre ser vi lukten som oppstod etter katastrofen, og til høyre ser vi sarkofagen som stenger lukten inne men renser også luften med ventilasjon som er bygget inn av montører fra Somalia.