Tuba

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Helt normal skolekorpstuba.....)

Tuba er et musikkinstrument som altfor få har et godt forhold til. Det skyldes både lyden og størrelsen. Spesielt størrelsen fører til at barn som spiller tuba sliter med ryggproblemer, forlengede armer og plutselig utmattelse. I de fleste tilfeller er dette negativt, men noen ganger fører det noe godt med seg. Bjørn Dæhli spilte nemlig tuba en liten stund i barndommen, og han ble jo en ganske flink dartspiller. Alle som spiller tuba er hotte.

Det finnes også et instument kalt sousafon, som noen tubaister foretrekker framfor den vanlige tubaen når de går, av den enkle grunn at det er mindre fare for å falle bakover når man bærer instrumentet rundt nakken.

Tubaer finnes i nesten alle størrelser, her er en av de mindre

Det er helt normalt å kalle en tuba for ¨sussebass¨.

Billy Butterbutt-saken[rediger]

Tubaen har alltid vært et fryktet instrument i skolekorps for barn. Hvorfor ser dere i innledningen. Billy Butterbutt var (merk dere: var) en helt vanlig gutt med fotsopp og fett hår. En overskyet dag i 1991 foreslo foreldrene til lille Billy at han skulle få seg en fritidsaktivitet. Dagen etter troppet niåringen opp på skolen sin. Der ble han tatt godt i mot av lederen i skolekorpset. Lederen var meget hyggelig mot Billy, nesten for hyggelig. Det måtte være en hake. Og det var det. Billy fikk det eneste instrumentet som var igjen, nemlig tubaen. På veien hjem slet han tubaen med seg. Da han var halvveis over et gatekryss, maktet han ikke å bære tubaen mer. Tubaen deiset ned på foten til Billy og som ikke det var nok ble han påkjørt av en bil. Ulykken resulterte i store demonstrasjoner mot tubaer og et massivt press mot Den Amerikanske Tubaorganisasjonen. Tubamiljøet gikk under jorden og fortsatte å spille tubaer i skjul. Lederen av skolekorpset ble straffet med livsvarig fengsel, 80 piskeslag og brasiliansk voksing. Den dag idag er alle tubaer i USA merket med: "Don't Use This Instrument, Punk!"

Språkforvirring[rediger]

Island kalles tuba tunnfisur, noe man antar kommer av en forveksling med fløyte.