Tullball

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Tullball er en ballsport fra Tubelika fra en tid der sykkelen var det eneste framkomstmiddelet på kloden. Tulibalus er et ord hentet (mer eksakt: ordet ble pakket inn på en røyklignende sak, for at det skulle ta så liten plass som mulig, for at det skulle gå an å sykle det helt til Norge) fra øst i Ljubljana som på den tiden var hovedstaden i Lubbenland (også kalt; Landet for de lubne), som nå er hovedstaden i Slovenia.


Betydningen av Tulibalus er tulipaner med lus. Denne lusen får tulipanene til å lage en hviskeaktig lyd som blir avbrutt hvert femte sekund med et hark, og tilslutt skifter tulipanen farge, oftest til en mer brunaktig farge.


Svart.jpg


Tullball har fått en helt annen betydning. For å forklare Tullball på lettest måte deler man ordet opp i to mindre ord; tull og ball. Tull er ikke like lett å forklare som ball. Tull er noe som ikke helt stemmer, som får en til å harke og lage gurgleaktige lyder med munnen. En ball er rund og kan sparkes, kastes, slås, slikkes, spises (noe som ikke alltid lønner seg, for ofte tisser katter og hunder på disse runde gjenstandene), trilles, snakkes til (akkurat som er fullvoksen tullipan en vinternatt i Lubbenland) , osv.

Viste du at?: Tull i Tullipan ikke stammer rent fra Lubbenland men at ordet (eller "å helle ekskrementer fra sin munn" som noen kaller det) også har aner fra SULLurlkeKatt en del av Kubanerenes distrikt på Månen? Tullipan er utviklet gjennom flere år med "jobb" som til slutt endte med at Professor Pan fikk helt en Rull med dopapirfyltostesaus i seg. Noe som fikk han til å danne en blomsterlignende form diagonalt med Jom Pompur. Senere ble dette brukt til å beskrive gjenstanden vi idag kjenner som tullipan og ikke rullipan fordi det ganske enkelt ble byttet ut med den nyere og finere bokstaven T.

Den komplette forklaringen er enkel. Det er en ball, som ikke ser helt ut som en vanlig ball (Tullball er også kalt lureball), som får en til å lage harke og gurgleaktige lyder med munnen, bare man er i nærheten av den.


Hund.jpg