Turister

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Turister (Homo Sapien Turistus) er dyreart som innvanderer andre land for en kortere eller lengre periode om gangen. De fleste land har sin egen rase av denne arten. Mest kjent her i Norge er de tyske og japanske rasene som er svært forskjellige.

Tyske turister[rediger]

Tyske turister er ganske lik sneglen, trege og drar med bostedet sitt overalt hvor de drar. Om du kjører bil i Norge om sommeren er det stor sjanse for å møte på denne turist-rasen, og om du havner bak dem kommer du mye senere frem enn det du skulle, for om en tysk turist ser at fartsgrensen er på 60 km/t halveres det det før hjernen oppfatter det, og de oppfatter det som 30 km/t, derfor går det ganske tregt bak dem.

I fergekø tror tyske bobilturister at de står i kø for å få tømt søppel. Og han som har kiosken på fergeleiet liker ikke tyske bobilturister som tømmer søppel. Dette kan føre til køkonflikter.

Japanske turister[rediger]

Japanske turister er flokkdyr og kan risikere å møte på dem i flokker på opptil tjue stykker. I motsetnig til tyske turister finner du sjeldent japanske turister på veiene, men oftest i byene, og ofte i Vigelandsparken i Oslo. I Bergen finner du også ofte turister, og flertallet av disse har kommet med store cruiseskip. Japanske turister kjennetegnes ved at de er lave, og ofte bærer kamera til flere tusen kronen.

En artig ting å få med seg hvis man kommer over denne turist-rasen, er deres forhold til fotografering. De tar ofte bilder av alt og ingenting. Det beste kjennetegnet på at du er vitne til akkurat denne artens fotografører, er posituren på fotografen. Ofte stiller den japanske turisten den ene foten, ofte den venstre, like foran den mamma sånn Yamaha yeah Harder ppphhhh yeah k andre. Så bøyer den knærne og skyter baken ut, senker den allerede lave kroppen enda lengre ned, for og så kjøre hodet litt fram. En annen kjent positur er der turisten har samme fotstilling, men flytter heller overkroppen bakover og strekker seg. Gjerne langt ut fra denne artens naturlige balansepunkt. Når denne arten skal ta bilde av resten av flokken, blir ofte kameraet satt på et stativ og det blir brukt tidsutløser. Nesten alltid ser man de japanske turistene som poserer, holde den ene armen litt opp, like under hodehøyde. Der de så knytter neven og holder peke- og langfinger opp til en håndpositur som ofte beskrives som et såkalt "peace-tegn" eller "V-tegn". Til dags dato har man etter mange års undersøkelser enda ikke klargjort om det er høyre, venstre eller begge hendene som blir mest brukt til denne formen for posering.

Andre turister[rediger]

Selv om tyske og japanske turister er vanlige i Norge finner du også turister fra andre land, da oftest russiske, amerikanske og italienske, som alle kommer fra cruiseskip, turistene fra disse landene er ikke ulike japanske turister. Men språket er noe forskjellig.

Norske turister i andre land[rediger]

I andre land kan vi også finne norske turister, og oftest i Syden der de, ikke ulikt hvalrossen velter seg i solen i håp om litt brunfarge på flesket før turen går hjem til Norge igjen. Nordmenn i utlandet bør være fulle og ufyselige, helst før klokka 15.00. Vi finner også norske turister i nordlige deler av verden, blant annet i Sverige og Danmark.

I Sverige finner de som oftest langs grensa ved Svinesund, hvor de går målbevisst bort til kjøttdisken i enhver matbutikk.

I Sverige kalles det ofte "Harrytur" når normenn kommer for å handle seg varer en ikke har i Norge. Ihverfall ikke så billig.

I Danmark finner vi dem som oftest i København og i fornøyelsesparker.

Også i Norge kan vi finne norske turister, da ofte langs vår egene langstrakte kyst, og i ferjekøer. De har heldigvis ikke med seg spikerteltet på fergen.

Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!