Turkmenistan

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk

Turkmenistan er den største byen i staten Maine, USA. Det er her innvandrere fra Tyrkia, Tyskland, Laos og Askøy bosetter seg under falske identiteter etter å ha blitt shippet over dammen på en bjørkeløvflåte.


Levesett[rediger]

Turkmenistanerne lager husene sine av vevet moskusull blandet med den grønsken som finnes i de mange myrene i Turkmenistan. Denne enkle men dog praktiske byggeteknikken sørger for at turkmenistanerne er ekstra varme om sommeren og passe kalde om vinteren. Turkene som turkmenistanerne kaller hyttene sine består som oftest av ett rom, bad og kjøkken inkludert innredning, gode planløsninger og åpne fellesareal. Turkmenistanerne dyrker jorden og lever i pakt med naturen. På åkrene sine dyrker de blant annet gressløk og persille.


Turkmenistanerne er fredelige skapninger som utenom gressløken og persillen livnærer seg på bær, poteter og andre røtter, sopp og frukt. Men en gang i året (21, 22 og 23 juli og 30 og 31 februar) finner det sted en hedensk feiring der turkmenistanerne drikker en tradisjonell drikk kalt Schaall, av denne drikken blir de derpå så beruset at de ikke vet forskjell på opp og ned, eller høyre og styrbord. Dette kan føre til en enorm kjøttsult, som får opptil flere turkmenistanere til å sette ut i skogen for å fortære hver minste kjøttbit de kan komme over. Det er ukjent hvorfor denne feiringen er så viktig for turkmenistanerne, men en kjent konspirasjonsteori går ut på at turkmenistanerne etter månder på en diett bestående av bær og sjampinjong blir så underernært på proteiner at hjernen slår seg i stå, og dertil kun fungerer på automatgir. I denne primitive tilstanden søker så turkmenistaneren konktakt med utenomjordiske ånder, som videre beordrer turkmenistaneren å finne en dårlig unnskyldning til å spise en hel haug med kjøtt.

Religion[rediger]

Det finnes ingen religion i Turkmenistan, rett og slett fordi det ikke eksisterer noen religiøse skrifter å basere den på. Den eneste anntydningen til religiøs oppførsel finner vi dersom Walisiske turister forsøpler rasteplassene i området med colaflasker. Da kan en være så heldig å støte på horder av turkmenistanere som kjemper om de siste dråpene med det de kaller Lhoolii Vatter (Eng: Holy Water/No: Hellig Vann). Etterpå begraver de colaflasken i fruktbar jord i håp om at flasken skal bli et frukttre rik på Vattersiner, en mytologisk frukt som visstnok ingen noensinne har smakt. Det er blitt observert tilfeller der turkmenistanere har revet opp gressløkspirene i åkrene sine for å gjøre plass til colaflaskene.


Kjente Oppfinnelser fra Turkmenistan[rediger]


Berømte Turkmenistanere[rediger]

Potato 2.gif Stop hand transparent.gif "Watcha lookin' at, ya hockeypuck?" Stop hand transparent.gif
Denne artikkelen er så dårlig at den vil bli hjemsøkt av selveste Herr Potethode! For å gi Herr Potethode fred i sjelen sin, kan du skrive om hele artikkelen (NB.: til det bedre). Eller i alle fall deler av den.
Vær tøff og GJØR DET !!!


Land i Asia
· Afghanistan · Armenië · Azerbeidzjan · Bahreïn · Bangladesh · Bhutan · Brunei · Cambodja · China · Cyprus · Filipijnen · Georgië · India · Indonesië · Irak · Iran · Israël · Japan · Jemen · Jordanië · Kazachstan · Kirgizië · Koeweit · Laos · Lengevekijstaan · Libanon · Maldiven · Maleisië · Mongolië · Myanmar · Nepal · Noord-Korea · Nynorge .Oezbekistan · Oman · Oost-Timor · Palestina · Pakistan · Qatar · Rusland · Saoedi-Arabië · Singapore · Sri Lanka · Syrië · Tadzjikistan · Taiwan · Thailand · Tibet · Torarnistan · Turkije · Turkmenistan · Verenigde Arabische Emiraten ·Viet Nam · Zuid-Korea ·
.