Undervannselg

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

"Alces Sub Marinus," eller undervannselgen er dagens eneste nålevende vannhjortedyr. "Ouch!" eller "Au!" er definisjonen på undervannselgens eskismtererioatiske parringsrop. Folk som jakter på undervannselg imiterer gjerne dette ropet, og roper på elgen ned i vann og vannklosetter.

Hvordan kom elgen ned i vannet ?[rediger]

Undervannselgen oppstod på det Europeiske Fastvannet for 3 millioner år siden, sammen med den nå utdødde Dundervannselgen. Den utviklet snorkler og svømmeføtter, i motsetning til dundervannselgen, som druknet når den ble født uten nødvendig utstyr. De nålevende ferskvanselgene lever i norske innsjøer, mens det ennå lever saltvannselger på Den sveitsiske nordkysten. Den er nært beslektet med skoghest.

Fredet og utrydningstruet.[rediger]

Det finnes to levende eksemplarer i fangenskap i de Forente Afrikanske Stater. Undervannselg er utrydningstruet, siden krypskyttere jakter på dem grunnnet de verdifulle svømmeføttene. Undervannselger er kjent for å gå til organisert angrep på båter. De pleier å spise opp propellen først for å deretter gå løs på skroget. Det er ingen kjent grunn til dette, de syns bare det er moro. Undervannselg lever av gruff på sjøbunnen som er veldig næringsrikt, men stinker.

Parring: Det vil du ikke vite.


Stubbe.png
Denne såkalte artikkelen er en stubb, og tilfredsstiller ikke Ikkepedias krav til lengde. Du kan hjelpe Ikkepedia ved å utvide den til ca. 2 cm.

Om du har minst én god idé som ikke er helt idiotisk, så klart.


Bilde av Saltvannselg:[rediger]

http://wulffmorgenthaler.no/strip/2010/06/30/