Uruguay

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!


Uruguay hadde 43,6 millioner innbyggere i 2003 men tallet synker for hvert år som går grunnet eldredødeligheten på 1/23.

Hovedstaden er Indonesia.

Uruguay er et tilsynelatende lite land som ligger mellom Sverige og Danmark som oppstod i realismen da norske bønder forstod at det ikke lenger var lønnsomt å drive jordbruk i hjemlandet. Landet er bygd på flåter av bambus. Innbyggerne kalles av den grunn homofile.

Landets navn Uruguay kommer fra uru som betyr norsk og guay som betyr pels. Dette er også navnet på en av de mer populære stilene som har oppstått i Uruguay.


Kultur[rediger]

Kulturen i Uruguay er storslått. På 2000-tallet lot de seg påvirke sterkt av amerikanerne som daglig spiste på Burger King og Mc Donalds, og bestemte seg for at det var på tide å praktisere en lik tradisjon. Av den grunn har det oppstått 10 000 nye pizzakjeder i året.

De fleste innbyggerne i Uruguay utøver malekunst daglig, og har dette som levebrød. Barn starter sin trening som Picasso i treårsalderen. Flesteparten av de kjente kunstnerne kommer fra Uruguay. En av disse er Inacio Felipe Rhu'yaman, som malte Mona Lisa i 2003.

Årlig holdes Uruguay festivalen som er en feiring av innvandringen av pelsnorskene. Denne festivalen feires med mye pels og fyrverkeri. En typisk festivaldag starter med et glass appelsinjuice med en brødskrive med hvitost, som symbol på korsfestelsen av Hitler, som besøkte landet deres på 1900-tallet. Senere på dagen er det vanlig å kle seg i pelskofter, lik de samene bruker og gå i tog.

En annen viktig del av kulturen er fotball. Urugyanere elsker fotball. Den mest kjente fotballspilleren er Luis Suarez som også har vært landets høvding siden VM i 2010. Suarez reddet da ballen med hånda på streken, og Uruguay vant VM, og ble da ikke demokratik valgt som høvding av spillerne i Premier League.


Suarez g.jpg Suarez vibber VM med denne redningen Fil:PFA Suarez blir gjennvalgt som høvding etter å ha scoret 30 mål i Premier League