Vampyr

Fra Ikkepedia
(Omdirigert fra Vampyrer)
Hopp til navigering Hopp til søk
Hei! Denne artikkelen er om vampyrer. Du lette ikke etter varulver?
Vampyr
Fotografen er ganske så blodfattig.
Fotografen er ganske så blodfattig.
Vitenskapelig(e)
navn:
Vampirikus Blodsugus Vulgaris
Norsk(e) navn: Vampyr
Hører til: Menneskelignende vanskapninger
Antall arter: 2
Habitat: Mørke huler, gamle slott og borger, kirkegårder
Utbredelse: Finnes over hele kloden.
Delgrupper:
 • Glitrevampyren (Vampyrus Sparklikus)

«Jeg drikker ikke … Cola.»

- Dracula om sine drikkevaner

En vampyr er en person med lengre tenner enn det som er vanlig. Vampyrer har en lei tendens til å suge blod fra tilfeldige ofre, og ble på 80-tallet ansett som terrorister.

Generelle fakta[rediger]

De fleste vampyrer går i dress, men badekåper er også å foretrekke. Ingen har kunnet forklare hvorfor dette er tilfellet. Annet enn klærene, kan du lett se om en tilfeldig forbipasserende er en blodsuger, eller ei. Hudfargen er ofte hvit, med pulserende blå blodårer. Dette er på grunn av deres sterke fobi mot sola. Hvis en vampyr faktisk kommer i kontakt med sola, er det viktig for han/hun å gjøre følgende:

 1. Hinke på ett ben i to minutter mens man roper «Lano for liten, Lano for stor" for seg selv gjentatte ganger.
 2. Bruke paraply, men solkrem er også effektivt.
 3. Drikke en liter yoghurt på høykant.
 4. Spy på samtlige offentlige gatekjøkken innen midnatt.

Hvis de ikke rekker/klarer å gjennomføre disse ritualene, vil vampyren antakeligvis hoppe opp ned som en milkshake, mens den spiller på en sekkepipe og jodler ukontrollert, helt til den eksploderer i en blodig eksplosjon som får alt blodet den noensinne har drukket til å sprute ut av kroppen og oppover veggene. Noe som er et rent helvete å vaske opp. Hvis den aldri blir utsatt for sollys, og dessuten får nok blod, kan vampyren leve i århundrer.

Tips

Hvis du vil bli en vampyr, må du først finne en ekte vampyr. Deretter må du få den til å drikke blodet ditt (dette er rimelig enkelt) og få den til å gi deg noe av sitt blod i bytte (dette er et hakk verre). Når dette er gjort, må du doble jerninnholdet i blodet ditt ved å spise store mengder nugatti. Til slutt må du pine deg selv gjennom å drikke tran, helt til det begynner å verke i hjørnetennene. Først da er du en vampyr.

Glitrevampyren[rediger]

Denne vampyren er overjordisk vakker, og perfekt på absolutt alle måter. Dens beste våpen er tiltrekningskraften. Den kan få de aller fleste mennesker til å falle for seg. Kjennetegnet på glitrevampyren, (bortsett fra den overjordiske skjønnheten) er at den tåler sollys. Den dør ikke når den kommer i kontakt med det, derimot, begynner den å glitre. Derav navnet glitrevampyr. igår så jeg en glittervamyr

De fleste vanlige vampyrer har lite til overs for glitrevampyren. De synes den er irriterende, og dessuten drepende kjedlige. Menneskenes oppfatning av glitrevampyren er mer splittet. Noen elsker den, andre hater den, og en ganske stor gruppe vet ikke engang at den eksisterer.

I dag finnes det omtrent en håndfull glitrevampyrer igjen i verden. De lever av dyreblod. De ville foretrukket å være i fred, men takket være flere bøker og filmer, er privatliv nå en fjern drøm for de fleste glitrevampyrer i verden i dag. Akk ja, slik kan det gå.Men en ting de finnes!

Vampyreen[rediger]

Er en egen art, oppdaget tilbake på 90 tallet på bedre siden av Oslo, på Majorstuen. Det er der klossmajoren bodde. Vampyreen har i tilegg til blod et kosthold som kan bestå av mye annet, hva alt dette er, er fortsatt ikke forsket videre på, da vampyreen er til tider altfor sosial og vanskelig å komme i kontakt med. Når vampyreen ble oppdaget, så var det ikke bare et, men faktisk et halvt dusin individer, disse forsvant fra vampyreedet kort tid etter at de ble oppdaget. Dette kunne også være pga av vampyreens formeringsfokus. Bedre med engang for mye enn en for lite. Vampyreen har nå blitt sett på det meste i 3 sammen, noen tror kanskje de har spredt seg utover landet. Vi håper vampyree foreningen vil kunne få statsmidler av kongen til å forske videre på dette.

Hvor finner man vampyrer?[rediger]

Vampyrer som er utsultede nok, kan gå løs på muffins i ren desperasjon. Vi anbefaler at du gjemmer alle dine muffinser slik at de unngår denne skjebnen.

Vampyrer liker dunkle grotter, nedslitte hotellrom eller hvitmalte venteværelser. Hvis du av en eller annen grunn skulle ønske å komme i kontakt med en vampyr, så er dette de beste stedene å lete. Det finnes også ett annet tilholdssted. Nemlig skolen. Her kan de faktisk bli ansett som normale, bare de passer på å kalle seg lærer. De tidligste vampyrene verden kjenner til (ca. 44 før Kristus) levde i den tro at kister var et lurt hjem, og ble alltid forskrekket da de fant seg selv nedgravd i et eller annet hull. Alle vampyrer (med unntak av de glitrende) kan forvandle seg til flaggermus, hvis de vil. Vanlige flaggermus er også begeistret for vampyrer, så steder med mye flaggermus er gode steder å lete for eventuelle vampyrjegere.

Hvordan dreper man en vampyr?[rediger]

Det er lurt å ha med seg noen hjelpfulle gjenstander for å unngå å bli angrepet av vampyrer. Her er en liste over ting en vampyr ikke kan komme i kontakt med (de dør av dem, kort sagt): Rettelse: her er listen: ;) Du kan også smile sånn at den blir redd og stikker av. Vampirer er redde for smil siden de er så alvorlige selv ALLTID!

Tips

Vampyrflaggermus er ikke vampyrer i flaggermusform, men ganske så alminnelige flaggermus som deler vampyrens drikkevaner.

Kjente vampyrer[rediger]

 • Michael Jackson
 • Johnny Depp
 • Dracula
 • George Lucas
 • Alucard
 • Edward Cullen (glitrevampyr)
 • Lucrada
 • Advokaten din
 • Josef Stalin
 • Lebron James
 • Læreren din
 • Advokater generelt
 • Erna Solberg
 • Aidan Turner (Han som mente at han er Poldark)
 • Foreldra dine
 • Justin Bieber (Usikkert)
 • Dio Brando