Varetelling

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Varetelling er en form for kollektiv avstraffelse, beslektet med nazistenes konsentrasjonsleirer under krigen. I motsetning til konsentrasjonsleirene derimot, vil man ikke bli gasset ihjel ved enden av oppholdet - alle de insatte presses til arbeid til de dør. Varetelling er fortsatt en nokså vanlig form for tortur i Norge, ofte satt i gang av borgerskapet eller handelsstanden.

De vanligste stedene man finner varetelling er på større sentre og butikker, så som Coop marked, Coop prix, Coop joker, Coop extra, Coop tipping, Coop V75, Coop Coop, Coop loop, Coop kiwi, Coop maxi, Coop mini og Coop.

En av de verste eksemplene på varetellingstortur er påtvunget telling av endeløse varemengder i høyt tempo uten stans. Deretter påpekt usikkerhet om feiltelling, og ikke minst omtelling som er et rent helvete.

I likhet med sikerhetspolitiet under krigen finnes det vakter som kan ta livet av en hel bedrift om slavetellerne har handlet feilaktig. Vaktene ehar ofte briller og tituleres Revisor.

I dag har det nærmest gått inflasjon i antall steder som er påtvunget varetelling, det er rett og slett ikke mulig å komme unna selv om ikke engang selvpinere ønsker å ta del i tellingen.

En liten digresjon må være at setningen "Å gå ned for telling" nettopp avstammer av utmattede varetellere som har kapitulert og måttet begraves underveis.


Stubbe.png
Denne såkalte artikkelen er en stubb, og tilfredsstiller ikke Ikkepedias krav til lengde. Du kan hjelpe Ikkepedia ved å utvide den til ca. 2 cm.

Om du har minst én god idé som ikke er helt idiotisk, så klart.