Vei

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Vei (Veg) [Væi / Væg] Vei er det Stotreberg-regjeringen kaller en nogen lunde plan stripe land med lite vegetasjon hvor det kan gå mer enn en i bredden, kan det gå bare en i bredden er det en liten vei, og detter man utfor når man setter begge beina ned samtidig skal det kalles en sti. Det finnes flere forskjellige veier:

Europavei[rediger]

Europavei er forbudt å bygge Norge fordi vi ikke er medlem av EU. Men i henhold til EFTA`s $1777/298a-34b kan om mulig dette omgjøres hvis Veien har tilstrekkelig med svinger som er dosert feil veg og bakker som holder mer enn 10% fall begge veier. Om mulig trer $2769c-43h inn. Dvs: Alle strekk som er lengre enn 298 mil skal inneholde en eller flere tunneler på minst 10 kilometer og med fall på minst 26% i begge ender og lys i taket er forbudt.

Stamvei[rediger]

En stamvei er den veien gamle vikingestammer brukte når de var fulle av mjød og fleinsopp og skulle fra fjellknausen de bodde på og ned til stranda hvor de sist kjørte skuta på grunn. Disse stamveien ble i løpet av forrige århundre bevart under ett tynt lag asfalt med hvite og gule striper på, for planlagt avdekking ved tusenårsjubileet for slaget ved Stiklestad (2030)

Riksveier[rediger]

Veier som fra gamle dager var forbeholdt de rike, men som i senere tid dessverre har blitt åpnet for fri bruk av kreti og pleti.

Fylkesveier[rediger]

Fylkesveier er de opprinnelige fylkesgrensene. I gamle dager, før sprittusjen ble oppfunnet hadde de ikke noen måte å merke av på kartet hvor fylkesgrensene gikk, så fylkesveiene ble bygget som en synlig markering i terrenget, på samme måte som den kinesiske mur.

Hovedvei[rediger]

Vei laget av pene mennesker fra hovedstaden

Bygdevei[rediger]

Vei laget av bygdetullinger

Veiavgift[rediger]

I ufyselig gamle dager var det grinder som skilte gårdene fra hverandre,(så fulle bønder ikke skulle forgripe seg på feil budeier)disse grindene ble åpnet av lokale snørrunger (grindgnomer)som krevde betaling. Etter første verdenskrig ble grindgnomene utryddet av tollvesenet, som har organisert innkrevingen og kaller det nå veiavgift.

Bomveier[rediger]

En vei som ikke går dit den skal.

Snarveier[rediger]

Snarveien den korteste ruten mellom 2 punkter. stort set fri for :

Men dessverre er det ofte en hullete vei hvor seriemordere som er utte etter og ta knekken på deg trives.

Omveier.[rediger]

Omveien er den lengste ruten mellom 2 punkter. Oppstår ofte tilfeldig da du skulle ta snarveien hjem , men kjørte feil så du tok en omvei istedenfor. På omveier møter du ofte barn som skriver i vei og fartshumper.

Vei i grammatikk form[rediger]

Bøyning veien - veier - veiene. Det verste som kan skje mer veier er at elever skriver alltid i dem. Du husker kanskje på barneskolen læreren din sa til deg "skriv i vei". Da måtte du gå ut av skolen og skrive i veien selv om du kunne bli påkjørt av mange parkerende biler som var der. Vel, hver gang læreren vår spurte oss "hvor er skrivebøkene deres" sa vi at vi har ingen skrivebok. Vi skriver bare i vei.

Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!