Vikebukt

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Vikebukt er ei bygd som ligger i Møre og Romsdal fylke. Dette er den ene enden av kommunen. Og kanskje er det like så greit. Folk som er fra Vikebukt blir kalt "Vikinger". Dette høres veldig skummelt ut i ordet. Men dette er ingen frykt. Første inntrykket til mange er at navnet passer perfekt, utseende og livsstil tilsvarer eller er identisk med hvordan den var på vikingtiden. Det blir fortalt om Vikinger at dette er usikre mennesker som gjør alt i sin makt for å gjøre Vikebukt til sentrum i kommunen.

Transport[rediger]

Vikebukt har både en båtkai og en fergekai. Det skal sant sies at fergekaia ikke lenger er i bruk. En glede for alle, utenom dem fra vike. Med en parkeringsplass med minimal plass, der et par busser tar opp all plassen er lite gunstig i forhold til at en ferge skal klare å legge til kai der. Det skal nevnes at hurtigbåten går innom Vikebukt. Men dette er selvfølgelig for at vikingene skal klare å komme seg på jobb, siden bil er en alt for dyr fornøyelse for vikingene.

Hurtigbåten er den eneste kilden Vikingene har til et sivilisert miljø, da vist vi ikke tar med den trafikken som kjører gjennom vikebukt på under 50 sekund. På grunn av dette har det komme flere myter at det er vikingene som ødelegger fergene slik at dem kræsjer på fergekaia på Furneset.Dette vil da resultere i at fergene må legge til kai på Vikebukt.

Liv[rediger]

På Vikebukt finnes det en dagligvarehandel. Etter en undersøkelse gjort av TNS Gallup blei det vist at for hver tredje afroafrikanske-asiater unge som blei født i verden, kom det en kunde. Sjelden var det noen som kom for storkjøp. Dog mye på grunn av at utvalget var silt ned til det minst nødvendige av det unødvendige.

Vikebukt har en forkjærlighet for den andre Vestnes bygda, Tresfjord. Vikebukt har her prøvd seg på en slags revy som er noe av det som er prisa høgst i Tresfjord. Men dette blei vellykka med mindre hell. Sant skal sies at det blei fult i lokalet, men skal også legges til at 98% av disse var fra Vikebukt, å da med sin lavtstående humor fikk publikum til å le, bare med å ta en klubbe å slå seg selv i hodet.

Skole[rediger]

En av vikebukts kanskje største stoltheter er VGS Gjermundnes. Her er det blitt samlet en gjeng med lærevillige elever som gjør sitt ypperste for å tilegne seg kunnskap om moder natur. Her kan vi finne et sammensurium av ulike interessante karakterer og figurer. Med eget internat, gymsal, spisesal, heste stadio og små bur til dyr, er alt lagt til rette for et samfunn utenom det normale. Det er her alle uten noe til felles samles, da så klart utenom interessene som gard, ploging, beiting, gjødsling, hesting, plomming, planter, trær, fugler,drikking på hverdager og livetsmirakler. Med slagordet "For dei som vil gjødsle det lille ekstra" får elevene en innføring både i den naturlige og kroppslige siden av lage liv.

Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!