Vikingarna

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

«Kan man hata nå'n på avstånd? Fast det skiljer många mil. Mellan Washington och Bagdad. Skott med långdistansmisil»

- Vikingarna om USA og Irak

Vikingarna var et svensk death metall/screamo band med vokalist Christer Sjögren som frontmann. Vikingarna har ofte blitt kritisert for sine rå og sataninspirerte tekster. Christer Sjögren ble kastet ut av bandet en gang for å ha stagedivet naken med en frosk i den ene hånda og en flaske vodka i den andre.

De tidlige år[rediger]

Vikingarna ble startet i 1958 av Claes (Don) Johansson som "Hippo an the Vikings". I 1961 ble navnet endret til bare "Vikings" fordi bandets vokalist på den tiden Stefan Borsch forgudet vikingenes rå, brutale og småsatanistiske fortid, men hatet flodhester. I 1973 ble de "Vikingarna". Stefan Borsch ble kastet ut i 1978, etter at de hadde oppdaget at han hadde blitt avhengig på tyggis. de erstattet han med Casanovaen, og voksenfilmstjernen Christer Sjögren. "Albumet Satanistiske låter 7" fra 1979 er bandets første og groveste album med Christer Sjögren.

Christer Sjögren sa tidligere i et intervju: "Jeg var høy og brisen da jeg møtte gutta for første gang. Jeg er glad de tok meg istedet for den skrudrillen Borsch, han var en pingle. Ble avhengig av tyggis liksom".

Senere tider[rediger]

Vikingarna lagde en rekke album hvor de sang satantysk. Albumene ble godt kritisert til tross for sine ekstremt grove tekster. De lagde tusenvis av svenske album som folk kaller Svensk death metalls gullplater. Christer Sjögren er ansett som Sveriges Gaahl. Ryktene sier at Christer Sjögren er i forhandlinger med Gorgoroth om et nytt band, men det har ikke lykkes å få en kommentar fra noen av disse på dette.