Vilhelm Erobreren

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Iført tidsriktig kjøredress

«De normanniske brynjer har hull nesten helt øverst»

- Viktig spesifikasjon før en anbudskonkurranse

Vilhelm Erobreren (Født ca 1027, død og bedøvet (eller motsatt) 9. september 1087) var uekte sønn av Robert, hertug av Normandie, hvilket tyder på at han i utgangspunktet het Vilhelmina, og ved en senere anledning konverterte til den mannlige delen av befolkningen.

Iflg. forholdsvis sikre kilder (for det meste Mariakilden i Sør-Trønderlag) var Vilhelm Erobreren en person med alvorlige personlighetsforstyrrelser, schizofreni og forfølgelsesvannvidd, noe som fikk ham til å benytte seg av forskjellige pseudonymer alt etter hvor han befant seg, og etter hvem han til enhver tid trodde fulgte etter ham. Derfor kan man finne ham som Vilhelm I av England, Hertug Vilhelm II av Normandie, Vilhelm bastarden og Villmannen bak rattet II av Jugoslovakia.

Bare syv år gammel, i 1035, arvet han farens hertugtittel, temperament og en pent brukt Ford Escort, noe som har fått historieforskere til å vurdere om navnet "Villmannen bak rattet II" snarere var et kallenavn enn et pseudonym. Da han noen år senere kjørte Europa på tvers fikk han tilnavnet "Distriktsbedekkeren", siden han på denne turen utga seg for å være fra veterinær- og fjernundervisningen, og forførte intetanende bondekoner i stor stil. Han fikk mye hjelp av en annen normanner som het Hugo d’Isigny.

Han er mest kjent for å ha oppfunnet baksetesex, og hadde på den tiden Europas største hanskeromssamling av dametruser. Ellers var Vilhelm Erobreren mannen bak de første treskoene med innleggssåle, en tradisjon familien Vilhelmsen har videreført like til vår egen tid.