Voss kommune

Fra Ikkepedia
(Omdirigert fra Voss)
Hopp til navigering Hopp til søk
Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!


Voss er den halvkjente lillebroren til Moss. Voss er sønn av Hønefoss og Turi Foss. Bestefar er Raufoss. Bestemoren er Thre Can Ta, ho var adoptert. Voss er yndlingsbygda til blant annet Ivar Aasen, og Hitler. Det var kun Ivar Aasen som kom langt nok til å kunne oppleve Voss. Bygdas mest berømte personar er iskulekjøreren Kari Traa og broren, stylisten og moteeksperten, Tan Traa.

Kommunalhymnen på Voss er "På Vossevangen der vil eg bu". Slik er fyrste vers:

"På Vossevangen der vil eg bu, der veks det kløver på heia; der gjeng kvar ungkar med blanke skor, og sylvknapp hev han i trøya; der dansar gjenta med band i hår, og fletton` radt nedpå marki når, - ja tru du meg, eg segjer deg: Der er det fagert å leva."

Sangen vant Melodi Grand Prix i 1886 da den ble fremført av Boblesokk.

Voss er en del av Dovre Fjellheim i Madagaskar, der bor det tre damer fra Spania. I Fjellheimen kan du besøke Enn-Mari og spile pølse i vaffler med g-streng.

Innbyggere[rediger]

Voss er hardt preget av innavl. Dette har ført til at ein rekke nye folkeslag har oppstått på Voss.

- Mekkiser er personer som ofte går kledd i Wenaas-jakker, kloggar og capser med ulike traktormerker. Når de ikke sitter hjemme i fjøset og mekker moped og sniffer bensin kan man se de råne rundt på mopedene sine på Vangen. Kjennetegnene på en mekkis er fett hår under caps, stram lukt av bensin og tobakk, skitne hender fulle av olje og møkk, en munn full av løssnus og rulletobakk, og ei flaske Cola i baklomma.

- Freestylere er en gruppe som oppsto under omstendighetene med Kari Traa. Kjennetegn med freestylere er mye bruk av Kari Traa og Bula kler, mange typer luer, uredde, usannsynlig stort utvalg av ski, og dårlige knær. De samles i mange konkurranser og prøver idiotiske LOL triks og ødelegger knærne sine. Freestylere er eit synonym for "Inhabil".

- Seggiser er en annen gruppe som har oppstått som en direkte årsak av innavl. De har en vrangforestilling om at Voss er en ghetto, og identifiserer seg med mørkhudede som lever under vanskelige kår. De møtes ofte for å tilbe guden sin "50øre" (dei har misforstått den der..) og tar seg gjerne en Rød3000. Man har lite innblikk i ritualene, men det man vet er at det innebærer rask synge-snakking, røyking av banan og å smøre hverandre inn i brunkrem. Kjennetegnene på en seggis er altfor store klær, synlig undertøy, overdreven bruk av brunkrem, rask tale med mange engelske ord og sporadiske armbevegelser, da mange seggiser lider av tourettes syndrom.

- Galninger (navn tildelt av Voss's eldre garde) er en gruppe suicidale vossinger som blant annet liker å kaste seg utfor fjell, bade i strie elver og leke med narkotika. En uke i året får de besøk av galninger fra andre planeter, og sammen prøver de å drepe seg selv. Men grunnet det store inntaktet av narkotiske stoffer, mislykkes de som oftest. Selv ikke vellykkede selvmord fungerer på denne festivalen og mange må i fengsel for mordforsøk.

En ny rase man i skrivende stund ikke er sikker på hva kommer av, er "wannabe mekkisa" (midlertidig benevnelse) som bare bryr seg om gravemaskiner, lastebiler, traktorer - uten å faktisk kunne noe om de aktuelle tingene. Man anntar dette er en blandingsrase mellom Mekkiser og Seggiser, uten at man kan si noe konkret om den saken enda. Man kan lett igjenkjenne disse ved kroppslukt. Da de ikke har kunnskap om maskinelt utstyr - og da heller ikke kommer i kontakt med disse - vil de ha en mye mildere eim, kontra de faktiske Mekkisene. For disse er meningen med livet Finn.no.

Skular[rediger]

Voss har mange beryktede vidaregåande skuler, deriblandt Flid'n, yrketskulen, Vatle, Gymmen & Rogne.

- Fliden aka "Voss Husflidskule" har ein flust av jenter! So om du er gut og skal på jentejakt, so er husfliden tingen! Her er det plenty med jenter full i sminke og alt annet også! Men vær forsiktig so du ikkje lar deg lura! For sjenerte gutar er Fliden meir kjent som Paranoiden, for det lave antall guter på skulen gjer at jentene tar alle dei finn. Alle gutane som begynner på skulen får eit bilde på veggen, ein medalje og skulenøkkelen. Fliden har også ein kunstklasse, hvor få lever opp til skulenamnet. Også ein Media- og Kommunikasjons-linje har ein på Fliden, men der preges timane av Facebook og mykje telefon.

- Jordbrukjen aka "Voss Jordbrukskule" har ein "potemekkisane" detta er folk som køyrer moped som dei "vanlige" mekkisane men alt i alt er egentlig alle sammen bondar. Dei bruker dagane på å plukke poteter og slagordet er "Potato, potato, fleir poteter, endå eit par til her." Dei melder seg jevnlig på DekkFaktor, men so langt har ingen av bidraga vunnet. Det til tross for slagere som Don´t Worry Potato, Potet for landet, Potato Time og You can´t touch this potato. Åtte-talls hiten til Han Teigen, Potet etter potet, vant prisen for Beste Dårlige Forsøk i 1987. Skulesangen er "Ja, vi elsker Poteter", mens Potato Rulette av Dinlama er en slager i utekantina. Jordbrukjen har også en gjeng som går på Friluftslinja. Når dei ikkje går på tur lurer dei på kva dei eigentlig gjer på denne skulen.

- Bryn. Bryn vart stifta av Auge Bryn i 1911. Her e dei felaste mekkisane du finn på Voss! Bortsett frå olje- og bensin-sniffing liker dei å spele på fele. Desse går i arbeidskle, klogga/vernesko, caps (Helst Volvo. Volvat er ikkje godt nok!!) og køyrer enten moped eller Volvo 240,3. Helst ein 1760-modell, men nyere modellar kan ved nød godkjennast av Volvo-komiteen ved skulen. Det er Volvo-kontroll kvar veke med ein tøff utspørring og tegn på godkjenning er små nikk eller ord som "Kult", "Heftig" eller det mer vulgære "Drittkult!".

- Granvin. Her har ein Voss sin mest øde skule. Skulen har kun elektrolinja og er består av en bygning på størrelse med en garasje. Her må ein koble til straumen sjølv. Grunnen til at skulen er så liten er at mange døyr når dei prøver å koble seg til kraftlinjene for å lade opp mobilen. Med i grava får dei ein mobil med straum for tusen år. Ellers pleier dei for da meste å spele fotball med småripsbuskene på ungdomsskulen. I ny og ne må de også gjemme seg for Granvinosaurus Tex-Mex-ene som terroiserer dalen. Skulen har internat i form av telt. Det man mister av plass får man igjen for i økonomien for det er gratis å låne telt om du har gode relasjoner med lærarane.

- Vatle vart stifta av Harald Hårfagre i 11...eit eller anna. Her går dei berykte "Extensiongirls" som ikkje går med anna enn sminke, laushår & brunkrem. Skulen har fleire gonger blitt raidet av Kia på mistanke om at romvesener skulle oppholde seg på skulen. Mistanken kom fra de eldre i Sosialbygningen og folk frå Amfi. Mistanken var tildels feil. Her er alle mulige formar for yrke og ein av desse er frisør-linja der resten av guttane står utanfor vinduet og sikler etter jentene. Dette har ført til at skulen har fått store utgifter med å anlegge renner og ansette en vaskemann. Vatle har og eit internat. Dette er ein uhyggelig stad og kan virke som en rehab eller fengsel. Det beste er å holde seg unna.

- Gymnaset vart stifta av romerne i år 186 før Facebook. Den kjente hovedbygningen er den eldste bygningen på Voss og kjente poeter som Ludvik Hålberg, Villy Ristespyd og Oskar Bilde har gått der. Den greske forfatteren Homer Simpson var også innom Gymnaset, men kom eit par år for tidlig. Dermed måtte han ta den lange vegen heim til Hellas uten å ha fått gått på skule på Voss. På heimvegen reiste han gjennom Sverige og Tunisiastan. I Sverige så han en sel på kaien, mens han ventet på danskebåten og da tollkontrolløren utbrøt "Oh, Di ser den" fikk han ideen til å skrive "Odysseen". Mens han skrev gomlet han på godteri fra Sverige. Gymnasbygningen er faktisk så gammel at den er udatterlig. Den ble bygget oppå fossilet av en Granvinosaurus Tex-Mex, som hadde forvillet seg opp Skjervet og ikke tålte klimaet da den omsider nådde Voss langs stamvegen. Fotsporene og halen skapte Raundalselva. Den døyde 11.16 5. februar 10003638393082 før Facebook og etter kvart vart den dekka av jord noko som skapte Skulehaugen.

Sjølv om neandertalerne kalte haugen for skulehaugen, visste dei ikkje heilt kva dei skulle gjere med plassen. Dei ringte over til Polen og hyret eit arbeidslag til å byggje noko på haugen. Då tipptipptippekupong-barna til polakkane omsider nådde Voss 336 år seinare var neandertalarane døyd ut, men dei begynte å byggje noko like vel. Etter 130 års hardt arbeid var skulen ferdig. Steinen til skulen henta dei i Lysefjorden. Dei gadd ikkje ta med seg siste biten, siden den uansett berre skulle brukast til noko så kjedelig som en kinosal med innebygd spa. Dermed skapte dei Preikestolen. Dei neste 3 milliarder årene skjedde det lite. Noen romvesen besøkte av og til, men ellers var det lite å tale heim om (kan jo også ha vært elevar frå Vatle selvfølgelig). Skulen kom omsider i bruk ein eller annan gong og Jesus besøkte kantina rundt år 2000 før Facebook. Dessverre vart det hans siste måltid, men han gav måltidet en seksar og sjokomelken frå Tine var høgdepunktet. Den siste store eleven var Ivar Dåsen, men også Sankt Han Solo var innom skulen. Bare på utveksling dog. Resten av historien er ganske uvesentlig, men om du liker å bo i ein hule med dårlig termostat er Gymnaset staden for deg!

- Rogne Her på Rogne har ein alt frå helse&sosial til kokkefaget! E du god og rund, ironisk opptatt av helso og liker å laga mat er Rogne tingen for deg! På Rogne skaper ein kokkar som kan tusen måtar å inkludere rognebær i ein matrett. Til dømes rognebær på pannekaker, rognebær-pasta og rognebær-suppe. Årets Rogning 2013 var Rognar Larsen. Året før var det islendingjenta Karianne Rognébærsdottír. Sjølv om stemmene fortsatt telles opp (dei er travelt opptatt med å sove middag på Rogne) er Rowan Berry favoritt til å vinne Årets Rogning 2014.

- Djønno Skulen på Djønno er nedlagt, men vitner om viktige historiske hendingar. Her kan ein få sjå den berykta torturstolen til tyskarane i form av ein tannlegestol med tilhøyrande torturverktøy. Det er eigentlig ikkje klart om skulen nokon gong har hatt elevar,i så fall maks 1 elev per klasse. Antakelig vart skulen bygd fordi ein forventa massiv tilflytning då ein lanserte Djønne-sprit. Djønne-sprit er 111 % alkohol med eple- og morellsmak. Hypotesene har slått feil, for sjølv Djønne-sprit er ikkje nok til å få nokon til å flytte til Djønno.

Lenger ned i systemet finn ein Ungdomsskulen. Det kalles også "Fengselet", "Anus Horribilis" og "PFM: Psykiatrisk Forstyrrende Miljø". Dagane preges av kjedsomhet, kjedsomhet og lite film, og kjedsomhet er også det uoffisielle skulemottoet: "Leve kjedligheten! Uten den kan du ikke vite hvor mye bedre det blir når du kjem deg vekk frå denne plassen!". Utanfor skulen står det ein container som visstnok brukes som øvingsrom for musikarar. Men sannheten er nok snarare at den brukes til å stue vekk dei som ikkje klarte dei tre harde åra. Ein periode hadde ein også timar der ein måtte hekle, men dette skjer ikkje lenger so ofte etter at torturtilsynet oppdaga det under eit hemmelig besøk (14 november 2014 kl 11.36-11.59). Skulen leia lenge KLH-indeksen (Kjedelighetsindeksen), men har blitt forbisprunget av Rwanda Phsiblas Shcol, som gir elevene tre timers høytlesning fra Bibelen om dagen. En skulekommisjon vart oppretta i januar for å finne ut hvordan man skulle ta tilbake førsteplassen. Imens fortsetter arbeidet med å samle de mest uinspirerande lærerne i landet på skulen.

Avdelingar[rediger]

- Bordalen Oppdaga av Fredrik Nes Ebor i 1799. Skal ha blitt skapt da Granvinosaurus Tex-Mex-ene fra Granvin hadde akekonkurranse vinteren 1008402740. I hovedsak en gjeng bedre-vitere. Diskusjonene går oftest i hvem som er størst, har størst, kan mest osv. Det blir verre etter lenger utover i dalen man kommer! Enden av dalen er for øvrig enda ikke funnet og en kan knapt forestille seg hvilke forferdelige, sjølvskrytande vesen ein kan finne i enden av dalen.

- Raundalen Som nevnt innledningsvis, hardt prega av innavl. Spesielt frå Urland og utover. Dette har riktignok vatna seg litt ut etter at det blei bevilga ny veg med brøyting og bussforbindelse. Skulle ein vera uheldig å forvilla seg ut i detta sansuriumet av kåte kvinnfolk og berusa fedre med hagler, får ein håpa du har ting på det rette med "han der oppe", så du kjem deg heimatt. Raundalen er og ein av hovedinntektene til bilberginga, då samtlige bergensera som skal på "hyyyyttæn" køyrer seg fast der ute! Tyskarane anla flittig konsentrasjonsleirar her, men desse er seinare omgjort til bolighus. På 16 år som konsentrasjonsleir klarte ingen rømte fangar å finne vegen ut av dalen og det gjorde at Raundalsleiren stadig vekk vant Nazi-prisen for Beste Konsentrasjonsleir.

- Bulken Her plasserer kommunestyret folk de i utgangspunktet ikke vil ha noe med å gjøre. Derfor er bla. kommunens to asylmottak plassert her! Bulken fekk namnet på grunn av alle dei dårlege vegane ein finn her. Derfor er det best å halde seg langt unna heile staden. Av ein eller annan uforståelig grunn har Bulken ein av Voss sine einaste grasbanar.

- Skulestadmo Produsent av 110% av jævel-ongane denna bygde har sett! Alle dei fizzy bad boysa er der ifrå, resten er wannabe's. Det er mange lærara som i dette øyeblikk ligg heima i eit myrkt og trongt kleskap i fosterstillig og suttar på tommelsen sin, medan dei grin og skrik "-Nei! Nei! NEIIII! Eg orka ikkje meeeeiiiir!" Det blir no arbeidd me utarbeiding av ein turnus-ordning, slik at pedagogane skal få mulighet til å komma til seg sjølv etter undervisning i dette området.

- Stronde Skal du frå Voss og østover? Då er faren stor for at du må forbi "Stronde" (Vossestrand). Du kan ta omvegen om Eidfjord, det er sannsynligvis det beste! Denne verdensdelen består av mindre inndelte områder: Myrkdalen, Sundve, Vinje, Oppheim, Haugsvik og so vidare! Stronde er innehavar av Vossebygdas styggaste rundkjøring og Joker-butikk. Begge deler ligger på Vinje, ilag med Tores Tivoli - Essostasjonen. Her finn ein ofte den yngre garde; alder 13-18, på mopedane sine - preikande om ting som går på diesel, helgas erobringar, kyr, valdtekter, bergensarar og detta nye so er komme - "internett"! Esso'en er forsåvidt einaste plassen i bygda ein får kjøpt angrepillar utanom apoteket's opningstider. Viss du alikavel har vert så uheldig og måtta køyra forbi Stronde så anbefalast det og ikkje gå ut av bilen. Uansett ka du gjer ikkje gjer det. Grunnen er at dei har denna sjuke religionen, som berre dei som har. "kristinianske gudsrike" kallast det. Så viss du skal kjøpa noko eller fylla diesel køyr enten til Gudvangen til Jokeren eller ned i Skulestadmoen. Denne plassen er også ein av dei største kjeldene til innavl i kommunen, så om du finner "typen" eller "dama" på Vossestrand så er du garantert til å få hundre fleire slektningar.

- Bjørgum Mykje likt som Drammen - her køyrer du forbi og forsøker å la vere å sjå til venstre! Lite er å vite om historien til Bjørgum anna enn at plassen vart oppdaga av Bjørg. Etternavn er ukjent, derfor har det bare blitt Bjørg...um....Bjørgum! Bjørgum er litt meir ufyselig og kaldt, men ellers minner det veldig om ein Western-scene. I staden for dei karakteristiske små stålballane som alltid ruller forbi skjermen på ein Western, ruller det på Bjørgum rundballer forbi.

- Vangen På Vangen har Voss samla alle sine "wannabees". Dei som bur på Vangen (også kjent som "vangara") trur dei er bedre enn alle andre. Men da gjer ingenting, ingen like dei uansett. Viss du bur på vangen og ikkje spele fotball på FBK Voss, så har du absolutt ingenting der å gjera. Om du ikkje har ein PS3, ein Xbox360 og minst 3 PC'ar, seie dei frå Vangen at du ikkje har eit liv. Viss du er så uheldig at du kjem inn i ein diskusjon med ein person frå Vangen, bruke dei alle dei frekke kommentarane dei kan og diskusjonen går øve til å komma best tilbake, comeback er alt. Kan forvekslast me bergensarar i oppførsel. Skiljast lett på dialekt!

- Kyte Kyte er delt inn i flere soner. Dette er på grunn av den den bratte naturen. Det er nemlig 3001,7285 høydemeter mellom Nedre Kyte og Perifer Kyte. Sonene er som følger: Nedre Kyte, Kyte, Midtimmellom Kyte, Øvre Kyte, Høg Kyte, Svært Høg Kyte, Topp Kyte, Skyte og Perifer Kyte. Til tross for at mange ignoranter fra Vangen ser ut til å tro det, så finnes det ingen skytebaner, høge fjelltopper eller fattige på Kyte. Faktisk har Kyte en populasjon på rundt 200,00000 mennesker, deriblant mange kjendiser. De holder til i sine egne ghettoer som alle kalles Kyte Skog (Kytewood for de besøkende). Men enkelte bor også i Kyte Åser (Kyte Hills) og Nye Kyte (New Kyte). Antall kjendiser på Kyte har økt betraktelig de siste årene. Are Skalkbever, kjent fra The Makulerer 1-5, har et skjul på Topp Kyte. Justlaug Bever har kjøpt seg en bever på Høg Kyte, til innbyggernes forargelse. Det blir ikke bedre av hans nærmeste nabo er den ufyselige Popcorn-gruppa En Retning. De som bor på Skyte er langt mer fornøyd med sine nærmeste naboer. Det er skuespilleren Kamerun Ti og Blemma Vatson. Også Megga Boks bor i området. Hun skal visstnok ofte besøkes av den gale skuespilleren Kharli Sheep. Heldigivis bor trioen David Nassenøff, Jaki Kanne og Sølvrester Stallen på hybel nesten vegg-i-vegg.

Videre bor Ari Stor, Mari Helbom og Jenni Anstendig i noen hytter på fjellet på Perifer Kyte. Morra Friman, Dukk Boris og Brus Killis eier en danseskole på Nedre Kyte. Den siste skuespilleren fra Kytewood som må nevnes er Tom Krus, som lenge har ønsket å kjøpe seg et hus i området. Men enn så lenge leier han bare en utedo.

- Palmafossen Her kjem stort sett alle dei tilbake ståande snjosokkane Vossingane frå. Det vart nyleg sendt inn ein søknad til kommunal- og regionaldepartementet for å skilje Palmafossen ut som eigen kommune. Dette vart avslått, då dette ville medført at restan av Voss ville ha hatt mysta statsstøtte for snjosokkane ville vorte Noregs fyrste "heilt oppegåande kommune". Namnet Palmafossen stammar frå den fyrste sommertida, rundt 19958305,5363 før Facebook. Palmafossen er mest kjent for å vere med i ein scene frå Indianer Jonas. Indianer Jonas og den sedvanlige dama han har erobra på ekspedisjonen sitt og drikk kaffe då dei oppdagar Granbarkebirkebeinarar frå Fenne på den andre sida av Raundalselva. Dei flyktar mens granbarkebirkebeinarane spring over elva og alle spring mot brua. Siden filmen er ganske gamal var det berre ei taubru på denne tida. Scenen kulminerer med at Indianer Jones og nokre av granbarkebirkebeinarane slåss på brua og brua faller saman.

I den endelige filmen var det i midlertid med ein annan bru og andre slemmingar. Det var fordi produsentane meinte at det ville være totalt urealistisk at Indianer Jonas skulle slå ut meir enn ein granbarkebirkebeiner. Ja, bare det ville vært eit såre strev. Så i staden valde dei nokre meir harmlause slemmingar med sabelsverd i staden.

- Stalheim Kjempekult sted som ikke ligger i Sogn, så da ligger den på Voss. I de glade 40-årene anla Gestapo en kasino på samme tomten som hotellet ligger på, så det er egenhendigt nok for å bevise innholdet av neste avsnitt. Gestapo fant ut at de aldri ville opprette kasino i Sogn. Eddabedda. Kasinoet vart oppretta på eit luretips frå motstandsbevegelsen, i den trygge forvisning at alle som skulle forlate Stalheim med gevinsten sin, ville køyre rett ut av vegen nedover Stalheimskleiva. I buskane lurte motstandarar og stjal pengene frå vraka.

- Tyssen Tyssen er den minste plassen på heile Voss, og mesteparten består av hagen til Tyssenfamilien. På Tyssen er smøret laga av oksesæd, og kostar 313,74 kr per 1 1/2 kilo. Tyssen-familien driver også en illegal skole i Storbritannia kalt Tyssen Primary School. William Tyssen-Amherst kom egentlig, Første Baron Amherst av Hackney, var lenge lederen for Tyssen-mafiaen på 1800-talet. Under en reise for å inspisere Kokain- og Hasj-farmen i Nordvestøstlige Colombia i attensekstiseksogfør ble han påkjørt og led av hukommelsestap resten av livet. Legen spurte han om han ville ha Paraceter, men fordi legen hadde dårlig uttale (-2 på en skala mellom Bryn og Gymnaset hvor Bryn er ulidelig svakt og Gymnaset er "Har det noe å si?") og i tillegg ikke kunne engelsk trodde Tyssen-Amherst at han spurte han om "Parliament?". I forvirrelsens tåke ble han et medlem av det britiske parliamentet, det beste av alle parliamenter, og brukte resten av livet på å samle på bøker og kunst i et forsøk på å finne ut hvem han var. Mens han leste en varm vinterdag i 1887,5 kom han over oppskriften på evig liv i en kokebok fra Fjernsynskjøkkenet. Dessverre var ikke basilikum riktig erstatning om man ikke hadde Oregano og William endte forsøket med å skapt sykdommen HIV i steden for evig liv.

- Evanger Evanger er ein liten plass som Voss måtte ta seg av fordi dei ikkje klarte seg sjøl. Dei fleste på Evanger er mongolide og har masse kviser. Faktisk kjem namnet Evanger frå setninga "Eg er frå Vangen", som folk frå Evanger ofte bruker for å passe inn i miljøet. Alle veit at det er feil selvfølgelig, for når ein Evangar lyger blunker han med augo, begynner å skjelve og står på ein fot. I tillegg øker pulsen. Dei fleste frå Evanger har som regel retarda navn som foreksempel Tevje.

- Fenno Fenno er den beste og mest oppegåande plassen på voss dessverre må du forbi Bjørgum for å komma dar so ikkje sjå til venstre... Fenno er eigentleg ein eigen stat, men dei lar Noreg og Voss tru at dei er ein del av dei slik at Voss ikkje skal mista alt håp. Frå Fenno kjem dei hardaste og dei tøffaste på heile voss og dei som stort sett driv voss framover. Fenno er dessverre i fare for invasjon av Begrensarane dei heiter Begrensara på grunn av den begrensa plassen i hovudet. Fenno er den minst likte plassen på Voss og i staden for å "selje sand i Sahara" har vossingane eit eiga ordtak: "Selje hus på Fenno". Begge ting er som kjent umogleg.

- Skutle På Skutle finn ein den frykta stammen Granbarkebirkebeinarane. Dei er frykta langt utover landegrensene og nyter ofte delikatesser som rå ulv, kokt bjørn og svidd kanin. Mesteparten av Skutle er stengt av med ein enorm betongmur, for å hindre granbarkebirkebeinerene i å plyndre Vossabygda jevnlig. Sjølv om dei ofte truer grensene, som ein gjeng meksikanere, er det no få som har sluppet igjennom, i motsetning til ein gjeng meksikanere. Ein av dei sist kjente som gjorde det var ein fyr kalt Flodhest Hump. Han visste seg å stamme nært med neandertalerne og hadde en IQ på 75.

- Granvin Granvin vart oppdaga i 1964 av Professor Kurt Drøvel då han padla oppover Granvinvassdraget med båten sin Titanis. Dessverre vart professoren overfalt nesten umiddelbart etter oppdaginga av ein Granvinosaurus Tex-Mex, som gjenfødte han inni et egg. Der vart han til, han ble funnet av Brødrene Gal i 19åttogfør. Sjølv dei tre brødrene Aus, Toms og Trutmunn visste ikkje kor dei var og dalen vart ikkje gjenoppdaga før ein snubla over den då ein lagde nokre tunnelar til fjorden. Då hadde nesten ingenting skjedd i dalen siden, vel, tidenes morgen. Granvin er eigentlig ein eigen kommune, uavhengig av Voss og er den einaste kommunen i Noreg som ikkje er demokratisk. I staden blir den styrt av diktatoren Adol Fiddler. Granvin er verdas største produsent av Gran Vin, ein ufysselig vin med 103 % alkohol.

Kjendiser[rediger]

Progrockbandet Tractor Boys Tractor (TBT, må ikke forveksles med organiske tinnforbindelser) var i årevis ett av de mest populære bandene på jordbruksskolen. Det var inntil dei vart påkjørt av ein intetannande elev mens dei øvde i garasjen ein varm høstkveld. I begravinga vart det spelt klassisk musikk og fleire forskarar var møtt opp for å sjå om dei avdøde snudde seg i grava.

Vossafår er et kulinarisk mesterverk laget av pakistanere på spark. Kjøttet kjem eigentlig frå Geilo, som kjøper dyra frå Horten. Horten kjøper i midlertid først dyra frå Alta, der dyresæden blir forvalta. Sæden kommer frå Rjukan. Sentralstyret i bedrifta har kontor i en hytte på Cayman-øyene. Øya det er snakk om er visstnok den til venstre.

Hellboy Haugo, mma bonde frå Bordalen, reiser over dammen noen ganger i året for og banke engelsk menn. Då seiler dei over dammen med det heimelaga treskipet sitt. Framme på båten er ein vakker dekorert treskulptur av ho mor.

Den største festivalen på Voss er Vossa Jazz, dette er en festival for alle som liker å blåse i instrumentene til folk. Ingen kvinnfolk, berre mannfolk! Festivalen går på skjult folkemunne under namnet Vossa Dass, men dette namnet må brukes med diskresjon. Alle lærarene på ungdomsskulen er nemlig med på festivalen.

Slettemark-slekta som er nesten halve Voss, og som 2-3 gongar i året reiser dei ut og sprenger postkasser.

Så må me ikkje gløyma våras kjære Teen Girls og Fargerikeark <3.

Voss ligger i Dovre Fjellheim i Madgaskar. Her kan du bestille VG med solo kupong og spille yatzi med innlagte på Haugenstua Instutisjon. I fjellheimen kan du besøke verdensberømte hulder og skuespiller, Enn-Mair, og spile vaffler med skje.

Politiet [rediger]

Lensmannskontoret på Voss er noko for seg sjølv. Politiet har laget ein prioriteringsliste over kva saker som er viktigast.

Prioritert frå mindre alvorlig til jævlig alvorlig -

Alvorlig kriminalitet - ikke viktig Bråkete fest på Kyte eller Strònde - litt viktig Kaffipause på kontoret - viktig Ungdommar så driver med trim - forbanna viktig Snøskuterkjøring - Viktigaste i verden, visst du har ein snøskuter på hengaren når du er på vangen ligg du tynt an
Hørt under ein samtale med Politiet på Voss - Mann : Politiet? Ja, hallo, det er ein bil som har måkt ned minst tjue skilt her, og nesten truffet forbipasserende! Politiet: Jaauuu... Du, me har litt lite kapasitet for tide, menne, menne kan du ikkje siga innom politistasjonen på måndag? Mann: Han har en snøskuter hengende på tilhengaren, og den har ikke noe skilt.. Politiet: Me e nett rundt området, hald deg på linjo, so kjem me med ein einaste gong! *sirener uler*

Plasser å unngå [rediger]

Vangstunnelen og Voss sine 3 nye rundkjøringar. Vangstunnelen er Voss sin nye fartstestar, her kan du begynne oppe i skulestadmoen for å teste maxfart i nedoverbakke. Rekorden er foreløpig 753 km/t, satt av Erna Solberg då ho besøkte Voss vinteren 1963. Ho brukte ein blodtrimma Audi, noko mekkisane likte svært dårleg. Du kan begynne nede med Avisa Hordaland sine lokaler for å teste i oppoverbakke. Dei nye rundkjøringene er mekkisane sine nye yndlings drifteplass, her går det i sirklar heile tida. Texakoen er ein ny snuplass, her kjem alle mekkisane ifrå rundkøyringa og sidelengs inn på texakoen.


Uttrykk på Voss[rediger]

And i no deal: Eg kan starta med å skriva om det mest kjende uttrykket på Voss. Det er jo uttrykket "AND I NO DEAL" (And i no deal) var eit uttrykk Hitler og Tyskland brukte svært ofte til samer under krigen på Voss. Uttrykket vart grunnlagt i 1932 av ein stolt fremmedspråklig same. Hitler byrja å ta dette uttrykket til bruk fordi uttrykket hadde så fin klang (And i no deal) kan bety fleire ting. Her er nokon dømer: Kan eg få penger? Volvo sug. Heil Hitler. Eg har lyst på Joikakaker.

No har uttrykket byrja å bli brukt igjen. Det starta med at 11. September 2001 las Hans i Tangerudbakken i ei gammal bok. Han las og las. Han såg dette gamle uttrykket og byrja å bruke dette i kvardagen sin. Mange Ungdommer frå Voss, er blodfan av Hans. Dei tenkte inni seg... Hm, visst eg byrjer å bruke dette uttrykket, kanskje eg blir like kul som Hans då?.. Og der har du da! No er dette eit kjent uttrykk på Voss! Uttrykket har til og med funnet sin plass i Norske og Kinesiske ordbøker!.

På Voss er det "mekkiser" som skrur på Volvoene sine heile sommeren og "sladder" om vinteren til dei havner i grøfta.

Goå: For det meste brukt av mekkisar. Blir brukt til å beskriva alt som er positivt. DØME: Mekkis1: Eg har fått ny 240. Mekkis2: goå! VIKTIG! legg trykk på o.

Å siga: Er det same som å reise/gå, ofte brukt av alle med dialekt. DØME: Nei, du eg e litt svolten, ska me siga heim att?

Lær deg å snakka som ein ekta vossing[rediger]

Pao:

Jau: jo

Trynsleikja: kline

Natabjødn/ikodn: ekkorn

Snjo: snø

Stikkjedås: fyrstikkeske

Ljos: lys

Kobbaljos: kubbelys

Tog: tau

Dreten: skitten

Brok: bukse

Setlabok: lommebok

Borla: slite med noe/bale

Vettor: vinter

Trasigt: rart, på ein negativ måte

Tosje: dummt

Aobakle: vanskelig

Å kobba: sovne/dø

Levrahogg: hald/sting


Det kjære og langstrakte landet vårt har mange kommuner du aldri har hørt om.
Det er fortsatt altfor mange til å få plass i tabellen, så du får greie deg med dem som ligger i Hordaland.

Kommuner i Hordaland fylke

Askøy · Austevoll · Austrheim · Bergen · Bømlo · Eidfjord · Etne · Fedje · Fitjar · Fjell · Fusa · Granvin · Jondal · Kvam · Kvinnherad · Lindås · Masfjorden · Meland · Modalen · Odda · Os · Osterøy · Radøy · Samnanger · Stord · Sund · Sveio · Tysnes · Ullensvang · Ulvik · Vaksdal · Voss · Øygarden
Dagens fylker:
Akershus · Aust-Agder · Buskerud · Finnmark · Hedmark · Hordaland · Møre og Romsdal · Nordland · Oppland · Oslo · Rogaland · Sogn og Fjordane · Telemark · Troms · Trøndelag · Vest-Agder · Vestfold · Østfold

Territorier:
Gokk · Kontinentalsokkelen · Jan Mayen · Svalbard

Tidligere fylker:
Bergen · Nord-Trøndelag · Sør-Trøndelag

[[Kategori:{{#dplreplace:{{#dplreplace:{{#dplreplace:{{#dplreplace:{{#dplreplace:Voss kommune| kommune|}}| herad|}}|Bydel |}}| (fylke)|}}| (tidligere fylke)|}} i Hordaland]]