Windows 3.14159

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Gammel PC med pedaler og Windows 3.14159

Windows 3.14159 eller Windows "PI" (også stava Windows π), som mange kalte det, var et operativsystem som hadde stor utbredelse før folk visste hva en datamaskin var. Operativsystemet var først og fremst tilpasset PC-er med sveiv og pedaler.

Historie[rediger]

Windows 3.14159 ble lansert ved 2500 års jubileet for konstanten pi, og hadde den gang mange avanserte funksjoner. Operativsystemet benytter bl.a. mus. Mus ble brukt i et lite løpehjul internt i maskinen slik at ikke all informasjon forsvant dersom man sluttet å tråkke/sveive. I dag har internbatteri overtatt denne funksjonen, selv om mange ennå sverger til mus.

Funksjonalitet[rediger]

Windows 3.14159 kunne huske opptil 256 tegn av gangen. Man kunne dermed skrive nesten dobbelt så lange meldinger som på moderne SMS. Systemet var faktisk svært godt tilpasset Twitter, problemet var bare at Twitter ikke var funnet opp enda.

Sverige[rediger]

Windows 3.14159 ble aldri populært i Sverige. Etter å ha lest brukemanualen oppfattet svenskene kun et ord og det var "bits". Deretter turte aldri noen hverken pakke ut eller starte PC-er med dett eoperativsystemet i Sverige. Dette har imidlertid ikke hatt særlig betydning, da datamaskiner i Sverige er på vei ut etter at det ble bestemt av regjeringen at PC er et blaff.

Internett[rediger]

Windows 3.14159 hadde internett. Dette var først og fremst for at ikke musene skulle rømme. Erfaring fra Windows 2.0 som ikke hadde internett tilsa at man trengte en form for stengsel som gjorde at musene ikke rømte, samtidig som de fikk oksygen. Internett løste dette problemet enkelt og genialt.