Windows 8

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Windows 8 (egentlig 6.2, oppkalt etter de åtte (u)like utgavene av produktet) er Windows-versjonen alle glemte, og kan på flere måter ses på som teknologiverdenens svar på 29. februar. De fleste glemmer å regne med den, og i den grad den huskes, er det gjerne ingen positive assosiasjoner til minnet. I en spørreundersøkelse utført i 2017 av Ipsos på vegne av Dagbladet, svarte faktisk bare 14,6 prosent at de engang hadde hørt om Windows 8, og av disse igjen svarte bare 0,21 prosent at de på et tidspunkt i livet hadde brukt Windows 8 frivillig. Det plasserte Windows 8 nest sist av samtlige produkter i undersøkelsen, langt bak både Windows 7 og Windows 9, og bare så vidt foran Tines fettreduerte skokremfløte.

Historikk[rediger]

Da Microsoft i 2011 innså at de endelig hadde lagd et suksessprodukt i Windows 7, oppstod det full krise internt. Milliarder av kroner var allerede brukt på en reklamekampanje rundt slagordet det eneste vi lager som ikke suger – er støvsugere, og selskapets gode navn og rykte stod på dermed spill. Det blei derfor tatt forhastede beslutninger og vedtatt å følge opp Windows 7 med et produkt som var så katastrofalt dårlig at hatske trusselbrev fra sinte brukere fortsatt kunne holde kundeserviceavdelingen sysselsatt.

Etter en kjapp idémyldring, blei det vedtatt internt å opprette et brukertilbakemeldingsprogram. Hensikten var å finne ut hva brukerne ønskte seg, og så gjøre det motsatte. Ideen var like enkel som den var genial – alfa- og omega beta-versjoner kom på samlebånd, men ingen ville ha dem. Da den endelige versjonen etter hvert kom (uten at noen husker når), var produktet en total fiasko på markedet, og Microsoft kunne følge opp med mobilversjonen Windows Phone, som, om tenkelig, gjorde det enda verre.

For å sikre seg mot ufrivillig å lage et suksessprodukt igjen, vedtok man internt å forsøke å bryte den gamle forbannelsen om at annenhver versjon skulle lykkes. Dette løste de ved å hoppe over Windows 9 og gå direkte til Windows 10. Alt var duket og klart for et nytt fiaskoprodukt, som til slutt kom i 2015 og sørga for at Microsoft igjen var fullstendig akterutseilt. Det gjenstod bare å ta livet av Interslett Exploder, og omdømmet som rotefirma var ivaretatt nok en gang.

Utvalgte opplysninger[rediger]

  • Windows 8 var den første versjon til å tilby spynorsk som språkvalg, og den eneste til å tilby radikal fjøsmål.
  • Den nøyaktige utgivelsesdatoen er ikke kjent, som følge av særlig laber interesse for produktet.
  • I Windows 8 må Start-menyen installeres separat.
  • En egen versjon kalt Windows RT (forkortelse for rus(s)etid), spesielt beregna på bruk i russebusser, kom ut noen måneder etter hovedversjonen.
  • Borgerkrigen i Syria eskalerte voldsomt som følge av tvangsoppdatering til Windows 8. Folket var i harnisk og flokka seg omkring de radikale kreftene.
  • Windows 8 kommer med 340 virus ferdig installert, slik at brukere skal slippe å bruke båndbredde på å laste dem ned i ettertid.
  • Windows 8 Metro var det andre metrosystemet i Norge (etter T-banen i Oslo)