Windows NT

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Windows NT er mest sannsynlig det beste operativsystemet Microsoft har laget til dags dato. Her skal jeg nevne de grunnleggende prinsippene til Windows NT og noen av programmene som har blitt produsert til NT versonen.


Tankene og produseringen[rediger]

Bill gates tenkte for seg selv en dag at hans gode gamle tanker om å bruke Dos som et operativsytem er over, og han faktisk må produsere ett brukervennlig operativsystem for å øke hans kapital. I 1984 kom to ideer ut. Windows NT og Windows RG. Windows NT skulle være helt nyskapende innen MS Paint og windows feilmeldinger i tillegg til den revolusjonerende tastkombinasjonen Ctrl+Alt+Del

etter 4 år med brainstorming og intensivt arbeid så kom Microsoft ut med beta-versonen. Alle beta testerene ble utrolig forbauset over detaljene og sømløsheten i alle Error vinduene som poppet opp når det passet seg. Den tilbakemeldingen som kom mest var:

"Dette har vært noe av det beste jeg noen gang har sett innen PC! Men fler Error's!"

- A. Hitler

Gates var positiv for lanseringen av Windows NT, som skulle ta sted i 1990.

Lanseringen[rediger]

Når NT først kom ut, var det delte meninger om Operativsystemet. mange mente at Operativsystemet var for lite bruklig fordi feilmeldingene var for mye i veien... Gates tenkte at dette kunne umulig være ett stort problem og lot derfor produksjon av Service Packs gå ut.

I ettertid[rediger]

I ettertid Lanserte Microsoft Både windows 95, 98 , ME og XP. NT og RG Ble rett og slett kastet av konsernet og brukerene. Bill Gates syntes dette var urettferdig behandling av NT, som hadde underholdt allmenheten i flere år. Han lagde da Windows Vista, som var rett og slett NT i ny forpakning og bedre look. Gates ser fortsatt etter en måte å få innkapslet Windows RG i ett "nytt" operativststem, men navn og utgivelsesdato er enda ikke bestemt.