Windows XP Professional

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Windows XP er et operativ system laget av Microsoft. XP er operativsystemet som beviser at det ikke er noen regel uten unntak. XP skulle være operativsystemet uten Blå-skjerm, men som de fleste av oss vet er dette ikke tilfellet.

Allerede før XP ble lansert hadde det gjennomgått så mange sikkerhets oppdateringer at det fikk navnet XP, engelsk forkortelse for utdatert, eXPired. Siden har Windows XP bare blitt mer og mer utdatert til tross for stadige oppdateringer.

Microsoft har laget operativ systemer som skal erstatte XP, ett av disse heter Vista. Vi nordmenn kan være stolte av våre landsmenn i nord som fikk æren av å låne ett utrykk til Microsoft for å gi den navn. hVIST det virkA da. Siden har også Windows 7 sett dagens lys. Microsoft forsøkte seg her med gudommelig hjelp siden syv er et hellig tall, men trolig var versjon 6.6.6 mer i takt med virkeligheten. Windows XP skulle altså ha blitt byttet ut med andre opperativ system men få IT administratorer fant ut hvilken versjon de skulle oppgradere til og lot det like godt være.

Når Microsoft sa de skulle slutte å selge Microsoft XP fantes det 13 versjoner i handelen.

 XP Home (For de som bare trenger en PC og Internet)
 XP Home for enslige mødre. (Levers med programpakke for chat og dating.
 XP Home for enslige UTEN barn. (Levers med linker til porno sider i internet Explorer Favorits)
 XP Home Family Edition. (Levers med en rekke spill for barn og foreldre styring. Derfor må far ha egen PC men XP for enslige uten barn)
 XP Home Advanced. (Siden denne er litt vanskeligere å bruke anbefales den til ungdommer mellom 12 og 18 år. 
 XP Standard. (Ingen vet hvem som skal benytte denne.)
 XP Pro Small office (for kontorer med 1 til 5 ansatte.)
 XP Pro Litt større office (6 til 25 ansatte)
 XP Pro Premium (Over 25 ansatte)
 XP Pro (Ingen vet hvem som skal benytte denne.)
 XP Pro China edition (Kinesisk pirat versjon.)
 XP Pro TPB edition. (The Pirate Bay versjon med Offfice og virus innkludert.)
 XP Pro TPB Edition II (Samme som over men med cracket versjon av Norton antivirus innkludert.)


Lisens systemet til Microsoft er genialt. En kvinne som er enslig skal altså ha XP Home for enslige UTEN barn. Blir hun smelt på tjukka må hun oppgradere til XP Home for enslige mødre. Flytter hun så sammen med gubben må de oppgradere til XP Home Family Edition. Når gubben kastes på dør og hun begynner å ta i mot kunder på sene kvelder regnes dette som hjemme-kontor og hun må oppgradere til Small Office. Siden man er garantert å bryte Microsoft sine lisens regler kan man lige godt laste ned XP Pro TPB Edition II og slipper dermed alle oppgraderingene.

Operativsystemet XP får sikkert fortsette å leve i mange år til fordi Microsoft og fagforeningene til IT teknikkerene har inngått avtale om dette. Dette sikrer IT folkene at jobbene de har arbeid også i fremtiden.