Ygbyb

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

En ygbyb er et vesen som vokser opp av do. Det lille vesenet sprer unger ved hjelp av menneskelig avføring. Når du bæsjer, tar hunnygbyben ut en fangtråd og drar bæsjen ut. Den gir bæsjen videre til hannygbyben, og han spiser den. Når den er fordøyd, tar hunnygbyben opp bæsjen som nå har tatt form som rosa slim, og putter den i magen. Når det har gått noen minutter, begynner det å vokse en tråd ut av anusen til hunnen. Hannen tar tråden inn i seg via munnen, og etterpå er hunnen og hannen forbundet. Så begynner ungene å komme, som små slimklumper på tråden til ygbybene. Ungene suger næringen ut av foreldrene, og de dør. Ygbyber kan få mellom 500.000 og 1.000.000 unger. Men disse ungene er farlige! De dreper alt de finner. Men noen ganger kan de være parasitter. De går inn i kloakkrottekroppene og spiser tarmene på rottene. Rottene begynner å blø ut av anus, og etter et døgn dør rottene. Flere ygbyb-unger kommer til de døde rottekroppene, og der blir de voksne ygbyber.

Forekomst[rediger]

Ygbybene forekommer overalt, men mennesker leter ikke nok for å finne dem. De lever rundt oss, og de vurderer å ta over jorda. Sist fredag gikk ygbybsjefen Gyg Kriblig Bigdyg ut og sa "Swyg tygyg adbib retygulgid, igbib byb trygg". Dette kan oversettes som "De ekle menneskekrekene skal lide en voldsom og pinefull død når vi har drept dem!". Han fikk stor aplaus fra de andre ygbybene.

Språk[rediger]

Ygbyber snakker ygbybsk, et jyg-språk, som blir talt i kloakken. Det er det mest talte språket i verden, og man antar at minst fem trillioner ygbyber snakker dette språket. Det er et aggressivt språk, med korte og harde ord som smeller.

Gramatikk[rediger]

Verb[rediger]

Her viser vi hvordan vi bøyer verb. Språket er agluttinerende, så dette her blir vanskelig.

  • Ygasig = Å kjøre
  • Ygadjug = har kjørt
  • Ygadjugmel = har kjørt på
  • Yga-bygi =skal kjøre på
  • Ygabig = er ute etter å kjøre på
  • Ygamizidum = Vil kunne kjøre på.

Sånn bøyes alle verb.

Substantiv[rediger]

Substantivene bøyes rekursivt, det vil si at de har forskjellige ledd avhengig av verbet, eksempel: Ygyg rpanriat = Han ville ikke kjøre med den. Sånn bøyes alle substantiv.

Etymologi[rediger]

Navnet "ygbyb" betyr "vesen som er ute etter å skade og som lever i kloakken". Siden språket er agluttinerende, er denne setningen kort. "Yg" betyr "vesen", og "byb" betyr "vil skade". Det betyr: "Vesen som vil skade".

Se også[rediger]